Bedwants

Wie heeft ervaring met bedwantsbestrijding in Nederland?

Na New York e.a. grootstedelijke gebieden in de wereld is er sprake van een toenemende wereldwijde bedwantsepidemie.Ook in europa.Ook in Nederland.In Panningen zijn er mensen die al in hun huis geconfronteerd zijn met dit plaagdier dat behalve gemeen kan bijten, op dit moment bijna niet te bestrijden is.
Negeren is onmogelijk omdat de mens als gastheer dient en het bijten doorgaat tot...vul maar in.Het lijkt erop dat na de ban op DDT nu jaren later er geen antwoord meer is op deze pest. Maar wat erger is :de officiel instanties steken hun kop in het zand!De horrorverhalen op amerikaanse websites (ook van geronnmeerde ongediertebestrijders) spreken boekdelen.
Het uit de hand lopen van besmettingshaarden lijkt toch vooral te wijten aan overheden die hun verantwoordeijkheid ontlopen, ook de pers werkt niet erg mee.De voornaamste verspreidingbronen zijn alsnog hotels (goedkoop en duusr) en 2e hands spullen.Totdat we net zo ver zijn als bv in new York:daar zitten ze letterlijk overal:het OV,ziekenhuizen, theaters,restaurants etc.

Antwoorden: Bedwants

1 2 3 ›› (5)
Avatar

Ken het goed, wantsen-stress...vorig jaar wantsen gehad en nu word ik alweer gebeten! De beten zijn wel anders dan vorige keer, maar zie geen muggen.

Het was echt een drama vorige zomer, ik woon in een studentenhuis met 2 anderen, dus het was nog een heel gesteggel en gedoe om het financieel rond te krijgen.
Eerste verdelger was een prutser: duur en hielp niet: paar nachten bij mijn vriend geslapen en het er toen maar op gewaagd. Gezamenlijk een keer of 80 gebeten! Allebei allergisch voor de beten, dus dan merk je het goed. Die verdelger is nog een tweede keer gratis exta gekomen, nog steeds de nacht erna gebeten. Toen een andere laten komen, dat had wel succes. Maar ja, die eitjes gaan er niet dood van en mijn huisgenoten en huisbaas wilden niet nog een keer.
Bij elke verdelging moest alles blinkschoon zijn, alle kleren en alle stoffen die in de slaapkamer zijn moeten gewassen worden. Dat kan niet met alle kleren, dus die maar weg gedaan.
Wat mij wel opviel was dat de verdelgers er weinig over wisten. Een beetje verhalen en fabeltjes vertellen, waarvan ik allang had gelezen dat die helemaal niet waar waren. Maar ja...

Voordat ik wist dat ik wantsen thuis had, heb ik ook het huis van mijn moeder en huis van vriend besmet, dat vond ook echt heel erg.

Kortom: veel stress, veel geld, veel jeuk! En nu hoop ik zo dat ze weg zijn!

Nog wat tips:
- bij een bed op poten kun je bakjes water met water doen, dan kunnen ze het bed niet in
- vaseline op de beddepoten smeren, kunnen ze niet makkelijk overheen lopen
- dubbelzijdig plakband om de poten, ze blijven dan plakken en kun je gelijk checken of je ze uberhaupt hebt

Heb inmiddels aardig wat kennis vergaard op het gebied van wantsen, vooral op buitenlandse sites. Het verbaast me wel dat er in nl zo weinig aandacht voor is, er moeten toch best veel mensen last van hebben lijkt me.

Zo'n hittekanon zie ik wel werken voor 1 kamer, maar tegen de tijd dat je ontdekt dat je wantsen hebt, heb je er vaak wel aardig wat. Er hoeft maar 1 ei pakketje ooit meegenomen te zijn met beddegoed, kleren of zelfs via een sok buiten die kamer en de beestjes vinden hun weg naar je bed wel weer. Dan zou je dus het hele huis moeten doen, en er hoeft maar 1 plekje te zijn dat dicht bij een raam of op de koele tocht is, en het is niet warm genoeg.

Ik heb nu zelf hetzelfde middel dat de verdelger heeft gebruikt op de kop weten te tikken, van het merk Fendona is het geloof ik. Wel mondkapje en hanschoenen ed. In de lagedrukspuit en de kieren behandelen, net vandaag de tweede sessie gedaan, dus hoop dat alles weg is nu.
In duitsland is heftiger spul te koop, als het niet lukt, ga ik daar maar iets halen.

Voor medewants-lijders: succes!
L
08-07-2009 19:19 0.0

Avatar

Je moet het door een gespecialiceerd bedrijf vragen bijv vennink-bdh.nl heeft een bestrijdingspas en kan het voor u zeer goed behandelen en u bent zo van uw probleem af mvgr:walter
26-01-2008 00:01

Avatar

Mijn vraag was :wie heeft er ervaring met bedwantsbestrijding in de eigen woning?
Dat men een bestrijdingsbedrijf moet inschakelen is bekend maar heeft iemand ooit zelf ook zo'n bestrijdingsprocedure meegemaakt?En hebben bestrijdingsbedrijven allemaal wel voldoende know-how in huis?Of is net als bij zilver/papiervisjes de bestrijding halfbakken en vol met fabelen?
In Nederland zijn er behalve steeds meer hotels(duur en goedkoop) nu ook enige tientallen gezinnen die de bedwants in hun woning moeten bestrijden(meegenomen met reisbagage of 2e handsspullen) en dat is als je de sites uit het buitenland mag geloven beslist niet eenvoudig,maar eerder dramatisch.
Toch blijft het hier in Nederland angstvallig stil over deze ultieme plaag: ook hier rukt de bedwants(vroeger ook wel wandluis genoemd!) gestaag op.(wereldwijd trouwens o.a. door gebrek aan DDT of andere adeqaute middelen en vooral : de kennis hierover)
Ik zou graag van mensen die de bedwants in hun woning hebben aangetroffen willen horen hoe ze het aangepakt hebben en of ze de bedwants nu inderdaad zijn kwijt geraakt.Niemand hoeft zich ergens voor te schamen. Tegenwoordig kan iedereen dit insekt op;lopen via reisbagage en 2e handsmeubelen/matrassen bv.
En als er geen betere voorlichting/acties+uitwisseling van ervaringen komt zal de kans op bedwants alleen maar toenemen En het ziet er naar uit dat het in de nabije toekomst ook beslist geen eenmalige ervaring in het leven zal zijn
Volgens websites van Amerikaanse bedwantsslachtoffers gaat het om moeizame bestrijding met veel gif in huis, pijn en jeuk door beten.De bestrijding kan wel een jaar te duren en is als zodanig al een psychische belasting. Bestrijding heeft ook alleen succes als iedereen in een pand meewerkt en zoals met de meeste vormen van ongedierte : dat gebeurt niet en er kan helaas geen dwang worden uitgeoefend(althans dat wil de overheid niet)
Zo kunnen nu als meest ellendige plaag bedwantsen of wandluizen zich ongecontroleerd verspreiden door deze lakse houding van o.a. voorlichtingsinstanties zoals bv GGD's die het probleem bovendien keihard ontkennen(Alkmaar bv.)Alleen Utrecht en Amsterdam hebben de aankomende plaag gemeld.OOk brengt het diertje alleen maar hepatitis-B over en dat schijnt geen bedreiging voor de volksgezondheid te zijn.In studies van voor 1950 wordt de bedwants wel degelijk met ernstiger ziekten zoals bv pokken/builenpest in verband gebracht.
Ik hoop dat er snel iets op gevonden wordt en dat iemand mij kan vertellen hoe zo'n bedwantsbesmetting verloopt!
30-01-2008 13:11

Avatar

Wij zitten in de VS met een mogelijke bedwants plaag, maar behalve beten op onze armen en benen, zijn er helemaal geen wantsen (bedbugs) te vinden,waardoor onze pestcontrol man nu denkt dat het eerder om batbugs gaat (er leven veel vleermuizen hier in de buurt). Ze laten normaal ook overal sporen achter, maar ook die zijn nog niet gevonden. Eerste fase is nu dat alle beddengoed dagelijks gewassen wordt, en bedden zijn ondersteboven gehaald om te zoeken naar sporen, daarna met stoom (en dus niet chemicals, daar is onze pestcontrol man tegen - gelukkig! zeker omdat we kleine kinderen in huis hebben) en afwachten of we nog meer gebeten worden. Volgende week zijn we gelukkig tijdje weg en dan wordt er wel gespoten waarschijnlijk maar op de afgesloten zolder waar de vleermuizen zouden huizen (is appartementen complex). Bedwantsen komen door de kleinste -onzichtbare- kiertjes geslopen naar beneden, voeden zich en verdwijnen weer. Ik weet het nog niet zeker of het bedwantsen zijn, maar de beten zijn zeker typisch. Rare is dat je ze niet ziet, terwijl ze best groot zijn (3/4 cm). Heel vreemd. Mijn kleinste wordt ook niet gebeten, en een vriendin die hier is komen logeren ook niet tot nu toe.
Onze pestcontrol man heeft 20 jaar ervaring op dit vakgebied en wist te zeggen dat er een aantal honden in Florida zijn die precies weten te vinden waar de kolonies zich schuilhouden (stel dat ze dus, zoals bij ons, niet met visueel onderzoek te vinden zijn). Stoom en hitte is overigens de beste therapie want dat dood alle stages (zijn er 4 geloof ik) van de bedwantsen, en niet alleen de levende. Er is nu een apparaat dat bestaat dat je hele kamer tot 180 graden Fahrenheit verwarmd, en daarmee gaan ze dood. Wel duur ding, dus niet veel bedrijven hebben het. Ik las ook ergens dat een bedrijf aanbiedt ze te bevriezen, dus wellicht is dat ook een non-chemische oplossing. Chemische producten werken maar tijdelijk, en vooral de bestrijdingsbedrijven hebben er baat bij, want die moeten dan maand na maand terug komen en als slachtoffer ben je dan de pineut. Er is een interessante site in de VS die duidelijk alle fases aangeeft waar je door moet gaan qua bedwantsbesmetting http://apictureofme2.b...ugs-then-and-now.html. Er is ook een handbook of bedbugs, een van auteurs heet Pinto.
08-08-2008 18:11

Avatar

Wij zijn terug gekeerd na een city trip in Amsterdam, niet alleen zo bleek want we hadden beestjes mee, nl. de bedwants.
Rentokil is alles 3 keer komen bespuiten met een gif in onze slaapkamer doch dit bleek niet te helpen, intuusen waren we reeds 7 maanden bezig met deze klopjacht. Niets hielp, tot een buurman op het grandiose idee kwam om onze slaapkamer met alles erin te verwarmen met een heteluchtkanon tot rond de 60° celcius en eindelijk na alle leed zijn onze in aantal snelgroeiende wantsen verdwenen, we zijn nu een half jaar verder en bleven tot nu toe van wantsen gespaard.
Dus géén dur insecticiden maar een gewoon heteluchtkanon is de oplossing.
Met plezier kenbaar gemaakt.
14-06-2009 17:09

Avatar

Hoe kom je aan een hete lucht kanon? Zit wat in want eitjes gaan dood bij temperaturen hoger dan 60 graden. Als dat eens waar zou zijn. Hoe zit het met brandgevaar, kan een leek zomaar dit doen?
en...waar in Amsterdam heeft u gelogeerd? Maak zoveel mogelijk bekend want hotels verdommen het vaak de zaak goed aan te pakken.Hoe leefden jullie verder, alles in plastic zakken? je kan ze toch zo naar een ander overbrengen?
Hadden de buren ze ook?
Ook dat is een methode zoveel mogelijk voorlichting!!
heeft rentokil alleen de slaapkamer bespoten? het hele huis moet toch aangepakt?
De GGd moet brochures in apotheken neerleggen over ie bedwants wat te doen en wat te laten anders zitten we straks allemaal helemaal onder.Ik heb zelf ook al de GGds en de huisarts ingelicht maar ze lachen erom.Behalve als je ze krijgt en dan de voortdurende angst ze weer te krijgen.het is niet zo maar een beestje.
maar toch dank voor de info.
21-06-2009 19:36

Avatar

Ook wij hebben last van bedwantsen. Ook ik vraag me af of een heteluchtkanon wel kan. niet niks 60 graden...
We zijn eigenlijk wel een beetje ten einde raad momenteel. Ik ben er vreselijk gespannen van, zie ze overal (of beter gezegd, bedenk ze overal).
Ik hoop dat iemand die iets weet over het heteluchtkanon me wil mailen. Sowieso, alle tips zijn meer dan welkom. m.rombout@hccnet.nl
21-06-2009 23:22

Avatar

Hoe heet dat spul datr in duitsland te koop is?
MS
16-07-2009 14:32

Avatar

...hele slechte ervaringen met bestrijding in een appartementencomplex. Vier keer de hele handel met gif laten behandelen; nix hielp. Gelukkig was het een huurappartement; we zijn verhuisd en hebben alle huisraad nieuw gekocht. Wel verhaal gehoord van een plaag in een vrachtwagencabine met elektronica; die is in een drooghal van een verspuiterij een weekend lang gezet.

Huisraad kun je trouwens radioactief laten bestralen bij isotron in Ede als je het lief vraagt; geen glas porcelein en elektronic maar de rest gaat prima. Alles gaat dan dood. Eitjes, larven en de beesten zelf.

Als we niet hadden kunnen verhuizen hadden we wellicht overwogen het huis te laten uitgassen; doen ze ook wel eens met boktorren.
22-07-2009 15:46

Avatar

Brrrrrr...
Tripje naar Budapest is de oorzaak van in elk geval 1 bedwants in mijn appartement...nu met een stoommachine alles onder handen genomen, maar ik ben als de dood dat ik ze niet zelf te pakken krijg...door het gebrek van ervaring in NL zie ik er erg tegen op om een bedrijf in de arm te nemen...
Ben sinds ik terug ben uit Budapest 3 keer gebeten, steeds met tussenposen van een dag of 10, vandaar dat ik redelijk zeker ben dat het er (nog) niet veel zijn...Nog niet 1 tegengekomen, maar de beten zijn erg herkenbaar...
Ik was me een slag in de rondte...bed staat in bakjes water...en van de muur af...slaap met de lamp aan...maar heb de hele dag jeuk...want ze zitten nog meer in mn hoofd, als in mn bed...
brrrrrrr...
tips graag!!
21-10-2009 22:31

Avatar

Beste anoniem.Als het echt een bedwants is ben je kansloos. Hoe eerder je een goed gespecialiseerd bedrijf inschakelt hoe beter, die hebben ander gif want alleen hitte en een drogist spuitbus schijnt niet te helpen en je hebt bovendien kans dat ze dieper de kieren in trekken en je er nooit meer vanaf komt.Je moet dan ook denken aan de buren.Dit is een probleem dat vraagt om SAMENWERKING,heel moeilijk vooral in deze 21e eeuw waarin iedereen maar denkt alles beter te weten en zelf te kunnen oplossen. Heb ze zelf door groot geluk nog niet in huis gehad(wel tegengekomen in New York) maar maak me geen illusies,iedereen komt een keer of als je pech hebt meerdere keren aan de beurt. Blijkbaar doordat ik al op de hoogte was voordat ik op reis ging en daarna door voortdurende alertheid en controle vooral na een reis met het OV (koffers,nooit schoongemaakte stoelen in trein en bus) ze vooralsnog buitenshuis weten te houden. Ook vraag ik tegenwoordig aan gasten ook geen koffers mee te nemen en iemand direct uit een hotel oid komt er bij mij niet meer in.Dan maar wat minder gastvrij.
Heb alleen vertrouwen in bedrijven die in overleg een plan trekken en niet zomaar lukraak gaan spuiten. Ja het vertouwen in die spuitgasten is bij mij ook nul,maar wat moet je?Als ik zou moeten kiezen koos ik zeker geen Rentokil want die zijn alleen op cash uit. Ik heb zulke slechte adviezen gehad alleen al met verwijderen van muizen alleen wisten ze wel het bedrag: ruim 1000 euro aan vallen belachelijk. Ik ben ze nu kwijt maar wel na enig nadenken en overleg met aardige gemeenteman, het bleken spitsmuizen dat had het fameuze Rentokilnog niet gezien.De gemeenteman erkende ook het probleem van die bedwantsen.Want veel viezerikken melden het niet eens,of alleen als het uit de hand loopt. In een winkelstraat in Alkmaar is ook al een huis uitgespoten,weet verder niemand,tel uit je winst.Ik koop daar in die straat niks meer.
Tip:
Veldhuizen in Boxmeer lijkt me een goede optie want kleinschaliger en hebben een eigen researchcentrum en voor Rob Veldhuizen is het een soort hobby. Bij mijn vragen al in 2007 was dit de enige met zinnige adviezen/opmerkingen/tips. Ja het staat hier nog in de kinderschoenen allemaal.We hebben wel meteen de nieuwste en goorste games uit VS maar betrijdingsmethoden voor de bedwants ho maar. Om toch nog iets te doen.Doorgaan met stomen, stofzuigen en wassen en drogen op de heetste temepraturen.Wegooien wat je kwijt wil in afgeplakte plastic zakken en meteen de vuilniswagen in. Schone kleren in plastic zakken,het geheim is eigenlijk luchtdicht anders lopen ze er weer uit. Ik weet het bijna niet te doen.Zeker omdat in Nederland niet de juiste spullen te krijgen zijn.Ik denk dan ook dat heleboel mensen het niet gaan redden.Hopeloos.
Kijk ook op amerikaanse sites voor matrasbeschermers, die schijnen hier ook moeilijk verkrijgbaar te zijn. Houd me aanbevolen voor verkoopadressen in Nederland. Als dit zo door gaat zullen straks allemaal onder zitten als er niks op gevonden wordt(op gevonden wil worden want de milieubeweging speelt hierin ook een vieze rol.Waarom advies om koud te wassen.Er wordt niet voor niets al honderd jaar aan de kookwas gedaan(ook voor schurft etc) en al die recyclingwinkels, zo halen we in de kotste tijd de ellende in huis.Die gaan echt niet alles gassen.Ik was dol op rommelmarkten maar ik kijjk nu wel uit, waarschuw de mensen altijd wel even maar ogen als theeschoteltjes....Ook de GGD's adviseren niet hoe spullen en ruimtes op bedwants te controleren.Wel waarschuwen ze voor hoofdluis
vergeleken bij de bedwants een lastig maar relatief lief diertje. En die huisartsen lijken tegenwoordig wel schijndood
O ja en kijk ook uit voor verhuiswagens en stomerijen. Heb daar besmet beddegoed uit instellingen maar vooral uit hotels(bedwantsbesmetters nr 1) direct naast het schone goed zien liggen en zo krijg je ze dan evenhard weer terug. Als de omvang van dit plaagdier bekend wordt en er wordt niks op gevonden stort er zeker weten een tak van de economie compleet in elkaar.Vandaar de mediastilte denk ik.
Tot die tijd wachten we of het met een sisser afloopt of we krijgen er iets voor terug dat nog erger is.Dit had ik 30 jaar gelden ook niet kunnen verzinnen.Veel sterkte allemaal.
P.S ik heb verder commercieel of op andere wijze iets te maken met Veldhuizen Boxmeer, zij waren in 2007 toen ik bang was dat ik die wantsen mee had genomen en echt de enige in Nederland met een zinnig advies.
25-10-2009 09:15

Avatar

Restrictie op mijn vorige bericht:ik heb commercieel NIETS te maken met Veldhuizen Boxmeer. Dit omdat men misschien zou denken dat ik er belang bij zou hebben deze firma aan te raden. Er zijn waarschijnlijk ook wel andere bedrijven die goed adviseren, maar die ken ik dan (nog) niet. Ik zou nooit zomaar iemand nemen.Raadpleeg ook een paar amerikaanse want die zijn daar al door schade en schande wijs geworden. Ook vind ik het jammer dat hier geen bedbugdogs zijn.Als je plekken hebt en wandluis vermoedt moet je nu maar afwachten tot je een beestje ziet.dan is je huis allang vergeven.Bij een vroege detectie door hond of monitor, die bestaan ook, weet je het eerder en is bestrijding gemakkelijker. Bljft voorlopig tobben hier.Bedbugsites: the bedbugresource.com, the bedbugger.com, tripadvisor.com
26-10-2009 07:40

Avatar

Heb bedwants in een hotel gehad belde verschillende bedrijven waaronder Bedrijfshygiene Midden-Nederland kwamen we er goed vanaf hij werkte goed en snel en veilig en de kosten vielen mee daarom wil ik Bedrijfshygiene Midden-Nederland. Bedanken.
05-02-2010 09:31

Avatar

Beste mensen.

ook ik heb last van bedwants. gelukkig niet heel veel. maar ja je weet uiteraard niet hoeveel.

ik vroeg me af of het met dat heteluchtkanon echt werkt.
en vroeg me ook a f hoe lang jullie deze heteluchtkanon in werking hebben laten staan

bedankt
01-03-2010 21:31

Avatar

Nou heel fijn, ik ga binnenkort met mijn school naar parijs.
en nou heb ik al gehoord van vele recenssies gelezen te hebben dat er bedwantsen in dat hotel zijn.
en vooral dan in het bed, en dat mensen zelfs snachts wakker werden omdat ze iets voelde kriebelen
nou durf ik dus helemaal niet te gaan slapen in een van die bedden.
dus wie kan mij aub helpen met een idee zodat ik niet bang hoef te zijn om daar te gaan slapen.

alvast bedankt!
21-04-2010 17:13

Avatar

Hier wat info voor die mevrouw of meneer die straks op schoolreis gaat: ik zou in uw geval helemaal niet gaan, liever wat problemen ivm met afmelding dan de kans lopen die krengen mee naar huis te nemen.Dat is heel gemakkelijk.Want dat is pas het ergste :je wordt niet alleen in dat hotel gebeten maar je loopt ook een kans van 99,9 % dat je die krengen in je bagage kruipen als je niet de meest nauwkeurige voorzorgsmaatregelen treft.Zeker als je al weet dat er bedwansten rond kruipen is dat vragen om moeilijkheden. Voorzorgsmaatregelen zijn bv. : alle koffers, kleren,ook schoenen in plastic verpakken en van de vloer houden en voordat je je huis in komt alles op 90 graden gewassen en gedroogd hebben( ook de koffer nooit mee naar binnen nemen meteen maar weggooien) Ik ziet dat bij een stel jolige leerlingen en leraren in schoolreisomstandigheden echt niet gebeuren.
Als die beesten eenmaal in je huis zitten krijg je het zwaar. Je kan je echt je hele huis strippen en het betekent zeker een jaar lang uit plastic zakken en in veel gif +de kans dat anderen(familieleden,bezoek )ze bij je opppikken en weer bij je terugbrengen.Soms krijg je ze nooit meer een huis uit(teveel kieren en zo)Ik zou degenen (en ook de ouders) die met dat schoolreisje meegaan ook maar inseinen over de mogelijke consquenties.De bedwants wordt hier veel te veel onderschat en gebagatelliseerd, ook een reden van de snelle opmars. Men doet er lieverig lacherig over,echt slap hollands, nou als je ze in huis hebt lach je niet meer. Advies: gewoon niet gaan dus tenzij ze alsnog een bedwantsvrij hotel boeken,wat trouwens niet wil zeggen dat ze daar niet zitten.Elk hotel is tegenwoordig in meer of mindere mate besmet maar als je al weet dat ze in locatie vrij rondkruipen...D.w.z. in elk hotel zijn er bedwansten maar ze zitten niet in elke kamer. Het is voor de hotelbranche een echt probleem en als we zo doorgaan zeer spoedig voor iedereen waar ook ter wereld. De machtige millieufreaks weigeren een afdoend middel toe te staan net zoals de DDT vroeger was. Binnen een aantal jaren had niemand ergens meer last van.
O ja en als de anderen wel gaan en nemen ze geheid de bedwantsen naar hun huis. Via de bagage bij elkaar gegooid in bus of trein is risico omdat die dingen werkelijk overal inkruipen.Zo komt een wederzijdse besmetting en uiteindelijk dan ook in de school zelf omdat dit nauwelijks is tegen te gaan. (zie bv.sites van mensen met ervaring als bedbugresource.com)De bedwants is kampioen verbergen en verspreiden.Op amerikaanse sites kun je lezen hoe je kleding in quarantaine moet houden voor als je naar je werkplek gaat om te voorkomen dat je binnende korste keren ook de werkvoer besmet. Sommige mensen mogen daar van hun werkgever helemaal niet meer op hun werk komen uit angst voor besmetting. Wat weten wij hier nu helemaal?
In Amerika en Australie etc zou een school NOOIT een onderkomen boeken in een bedwantsenlocatie het is gewqoon A-SOCIAAL ten opzichte van leerlingen en personeel.
Vroeger wist men wel wat een wandluis / bedwants/wandbeer was men had er heilig ontzag voor.Het was ook de reden van de vele verhuizingen voor de oorlog.En toen kwam de DDT, we zullen er nog met heimwee aan terugdenken. Tegenwoordig zijn de mensen hardleers en strondeigenwijs.Het is treurig dat mensen zoals u die wel voorzichtig zijn hierin meegesleept worden en niet voor zichzelf durven opkomen.Ga nou maar niet mee en lach daarna des te harder als iedereen weer terug is en er bedwantsen meegenomen zijn.
O ja en denk niet dat als u in dat hotel zit in een bedwantsvrije kamer dat u er goed afkomt.Er hoeft maar 1 medepassagier te zijn en die dingen in zijn bagage te hebben dat is de rest ook besmet want alles wordt bij elkaar gevoegd.Je kan ze zelfs meenemen op je schoenen.Ook het nederlandse OV is een risico maar dat kan je zelf in de hand houden.zo'n schoolreisje is echt lastig.Hoe ik aan al die wetenschap kom? Ik ben in new York ooitvtegen een besmetting aangelopen en heb vrienden en familie in Amerika en Australie en volg sindsdien de sitautie op de voet.Het is verbazingwekkend hoe instanties als GGDs hier luitermate labbekakkerig op reageren. Ik ben toen op een haartje na een besmetting misgelopen.Maar een gewaarschuwd mens telt voor twee.Niet meegaan dus!Ik zou er zelfs ontslag voor over hebben of van school veranderen wat de gevolgen ook waren.Een bedwantsbesmetting is een van de meest traumatische in iemands leven!! STERKTE
22-04-2010 14:02

Avatar

Wij hebben ons hotel laten bestrijden door bedrijfshygiene midden nederland tegen de bedwants en wij waren er in 1 keer van af hij doet het erg vakkunnudig wij hadden de fout gemaakt dat dat we de bedden al afgehaald hadden en verspreidde het snel maar hun komen zelfs op zondag echt klasse Nogmaals bedankt walter

groeten agnes
18-07-2010 01:36

Avatar

Als het helpt om door bevriezing je huis weer schoon te krijgen, kan je bij twijfel natuurlijk ook de kleding die niet heet gewassen kan worden een tijdje in de vriezer bewaren.

gr. Christina
28-07-2010 13:55

Avatar

Hi,

Ik heb helaas ook een bedwantsenplaag in mijn huis, sinds afgelopen zondag ben ik de strijd cq oorlog begonnen. Geen grap het zijn echt taaie overlevers en het effect wat het op mijn slaap cq rust heeft is enorm. Eind mei heb ik een week in Nederland in diverse hotels (3, Utrecht, Rotterdam, Eindhoven) geslapen ivm een werktrip. Vermoedelijk heb ik ze daarna zelf meegenomen via de thalys naar mijn appartement in Parijs.

Helaas werd ik afgelopen zondag pas voor het eerst wakker van de jeuk en kon ik de conlusie trekken; een bedwantsenplaag. Helaas afgelopen zondag pas, want mijn vriendin had al eerder klachten maar we dachten in eerste instantie aan een allergie. Op het moment van wakker worden afgelopen zondag had ik tien bedwantsen op mijn lijf zitten. Heel arelaxed wakker geworden dus.

Maatregelen die ik tot nu toe heb genomen en ik iedereen ook aanraad;
- professional laten langskomen. Afgelopen dinsdag heeft deze zijn ronde gedaan, helaas nog steeds bedwansten alhoewel de volwassen exemplaren het niet lijken te hebben overleefd.
- alle houte onderdelen van je bedframe verwijderen (schuren en daarna wederom inspuiten). De eitjes zijn zwarte stipjes, net onder het oppervlak (of echt op het oppervlak) van het houtwerk. Tijdens deze klus ontdekte ik een nest wat dying was, maar helaas nog niet geheel dead ondanks gif.
- vacuumzakken (die je met stofzuiger vacuum kan trekken, bv merk compactor) kopen voor al je beddegoed. Na twee weken zonder zuurstof zei mijn professional dat ze sowieso dood zouden zijn.
- Dagelijks het ene setje beddegoed wat ik nog gebruik op negentig graden wassen.

Graag zou ik van iemand horen hoe je te werk gaat met dat hetelucht kanon. Wat de prijs is en waar je het kan kopen. Alvast bedankt.

Groeten
p.s. de franse term voor bedwants is punaise de lit.
14-08-2010 18:42

Avatar

Beste mensen,

Ik heb ook problemen gehad met bedwantsen thuis. Ik had ze meegenomen van mijn werk in mijn tas en kleding denk ik. Ik werk in een hotel als schoonmaakster.
We hebben eerst toen een bestrijdingsbedrijf laten komen. Zowel op het werk als bij mij thuis heeft het niet geholpen.
garantie geven doen ze ook niet.

Ik het toen zitten neuzen op het internet samen met onze hoofd huishouding. En wij kwamen bij Lagerwey uit veenendaal uit. Die hebben een speciale kar waar ze dus je hele huis en in ons geval 2 afdelingen van het hotel met een hittebehandeling hebben behandeld.

Ik kan een ieder dit echt aanraden. Het gebeurd snel en effectief. En je weet zeker dat alle stadiums zijn afgedood. Vooral in het hotel scheelde dit enorm veel werk.

We zijn nu al bijna een jaar vrij van bedwantsen.

Groetjes, annemarie
20-08-2010 20:30

Stel een kwero  1 2 3 ›› (5)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Bedwants