Fruitvliegjes

Hoe kun je het beste fruitvliegjes bestrijden?

Antwoorden: Fruitvliegjes

1 2 3 ›› (3)
Avatar

Klopt. Ik had gisteren opeens een explosie van fruitvliegjes, enkele honderden van de ene dag op de andere. Via internet bestrijdingstips gezocht en een drietal uitgeprobeerd. Allereerst een plastic bakje met honing in en een paar gaatjes in het deksel prikken. De vliegjes zouden op de zoete lucht afgaan, in het bakje kruipen maar er niet meer uit kunnen. Ongeveer 6 bakjes met honing neergezet. Resultaat: in 2 bakjes zaten opgeteld 5 fruitvliegjes, de rest was leeg. Tweede methode: azijn met zeepsop. Resultaat: werkt beter dan de honing, maar niet geweldig. Met in totaal 4 bakjes heb ik zo'n 30 fruitvliegjes 'gevangen'. Derde methode: een scheut wittewijn-azijn in een bakje met wat zeepsop. Resultaat. Geweldig! Had eerst 4 bakjes neerget, maar nadat ik na een kwartier al hoopvolle resultaten zag heb ik er nog 10 bakjes bijgezet. Vanochtend waren 98% van de fruitvliegjes verdwenen en de bakjes met wittewijn-azijn en zeepsop leken op ware fruitvliegjes-kerkhoven.
Hoe heb ik het gemaakt? Ik heb plastic wegwerpbakjes genomen, daarin een laagje wittewijn-azijn (zo'n 3 cl). In een beker een flinke scheut afwasmiddel, wat warm water erbij om te verdunnen en daarvan in elk bakje een beetje bij de azijn gegoten. Verhouding 50-50. Ik laat ze komende nacht ook nog staan om van de resterende (en evt. nieuwe) fruitvliegjes af te komen.
05-08-2009 09:31 0.0

Avatar

Het is beter voorkomen dan genezen dus om echt te zorgen dat je er geen last van hebt kan je het beste zorgen dat je geen vergaande etenswaren hebt en je er voortijdig van ontdoen. Als dat al te laat is kan je doormiddel van een planten spuit met zeep de vliegjes bespuiten dit zorgt er voor dat ze sneller heen gaan. Mocht dit niet werken dan kan je altijd nog naar de dieren speciaal zaak of een tuin zaak gezien die ook apparte soorten gif hebben tegen deze problemen. Als laatste oplossing zou je nog een vlees etende plant kunnen nemen deze trekt dit soort vliegjes aan waardoor ze vast komen te zitten en langzaam worden verteerd.
Rebornhero | 01-09-2008 08:22

Avatar

Wat mij altijd verbaast is dat ze nog zolang in je huis blijven terwijl de aangetaste appel of iets dergelijks allang is weg geruimd. Trouwens die vliegjes zijn zo klein en best snel als je wil spuiten zitten ze al weer ergens anders.Je zou toch denken dat als het aangetaste voedsel weg is er voor hun geen voedsel meer is, maar soms heb je ze dagen later nog in je keuken zitten, ook als je de boel grondig hebt schoongemaakt. Rara hoe kan dat?
Irma | 01-09-2008 13:02

Avatar

Het stikt op het moment van die vliegjes. Ze planten zich razendsnel door, en net geboren vliegjes zijn na een paar weken al weer geslachtsrijp. Dit is ook de reden waarom er zoveel zijn.
Fruitvliegjes komen af op rijp fruit en rottende groente. Je moet dus zorgen dat je deze niet in huis hebt. Als je toch rijp fruit hebt, dan kan je het beter in de koelkast leggen.
Tip: een sinaasappel doorsnijden met een kruidnagel erin. Schijnt goed te helpen! Ook een bakje water met azijn schijnt te helpen.
Frank | 01-09-2008 16:01

Avatar

Heb ergens ook nog een tip gevonden of het werkt weet ik nog niet ga 'm de volgende keer als ik weer zo'n last heb van de fruitvliegjes proberen.In een kommetje wat azijn met wat handzeep(vloeibare)mengen en op de plaats zetten waar je de fruitvliegjes gevonden hebt. De fruitvliegjes komen op de geur van de azijn af en als ze het drinken gaan ze dood door de zeep.Zet verschillende kommetjes neer dan zou je vlugger van de vliegjes af zijn. Ben benieuwd of het werkt,laat het wel weten als of dit zo is.
Irma | 04-09-2008 21:52

Avatar

Water met azijn helpt dus niet...staat hier al een paar dagen en het barst van de vliegjes...
jammer
01-08-2009 08:58

Avatar

Als er echt heel veel zijn, koop gewoon een goedkope vliegenlamp met een blauwe lamp in het midden met een elektrisch spiraal erin. zon lamp kost maar 5 tot 10 euro en bestrijd ook nog eens muggen en ander ongedierte dus is later ook nog te gebruiken. om het stroomverbruik moet je het ook niet laten, dit is hoogstens 10w (die van mij is maar 3w bijv.). zeer effectief en schoon.
02-08-2009 15:06

Avatar

Nou dan ga ik het ook maar even proberen...
13-09-2009 12:07

Avatar

Inderdaad als je afwasmiddel mengt met azijn werkt dat...als je handzeep gebruikt kijken ze er niet naar om,
heb nu een paar bakje neer gezet en het werkt goed.
29-09-2009 09:01

Avatar

Denk dat ik jullie tip aangaande de azijn met afwas middel maar ga proberen.
Ik heb zo'n tenisracket, met een druk op de knop een stroom stootle afgeven.
In het begin is dat nog wel fun, maar mijn hemel de dag erna kun je weer opnieuw beginnen.
Konijnen zijn er niet bij... nou wens me succes, de azijn met afwasmiddel bommen staan klaar.
18-10-2009 10:21

Avatar

Let ook eens op wat er zich afspeelt in je (kamer)plantenpotten.
Vooral als je tuinaarde of zo gebruikt want ook daar zijn die beestjes gek op!
19-10-2009 00:12

Avatar

Ze leggen eitjes in de aarde, wij kregen last van vliegjes sinds we de kruidenplantjes binnen hebben gezet vanwege het seizoen. die staan nu weer buiten, en heb zojuist een schaaltje wittewijnazijn met afwasmiddel neergezet, ik ben benieuwd!
19-10-2009 15:06

Avatar

Nou hier mijn hele keuken onder de vliegjes...
Aangezien ik een weekend weg was gegaan en zo dom was om mijn macaroni te laten staan ( ook een sukkel om dat te vergeten maar goed ) eerst viel het nog wel, alleen ik was met een krant ongeduldig geworden en sloeg ze dood... later kwam ik er achter dat ze zich dan op de een of andere manier helemaal ranzendsnel voortplanten, ik ben veel van huis, en eer ik thuis kwam was mijn keuken overgenomen door die kut vliegjes!
Aangezien de honing mij ook geen resultaat bracht ben ik nu ook over gegaan op de wijn met afwasmiddel.
Er staan nu twee bakjes, maar ik denk dat ik er nog snel een hoop bij zet voor ik ga slapen, het schijnt goed te werken en ik word helemaal gek van die vliegjes.
Ben benieuwd!
Grz
Pebbles
07-11-2009 03:52

Avatar

In geval van fruitvliegeninvasie is er maar een oplossing die onmiddellijk soelaas brengt: op jacht met de stofzuiger.
Intussen staat mijn wittewijnazijnmengsel klaar, benieuwd...
08-04-2010 18:33

Avatar

Vergeet alle wonderlijke tips het beste (naar eigen ervaring) gewoon de ramen tegen elkaar open laat maar flink doortochten ik was er de volgende ochtend meteen vanaf en ik had er behoorlijk wat want ze planten elkaar razend snel voort.
MVG.Donny
25-05-2010 09:20

Avatar

Ik word langzaam gek van die rot vliegen. Ze vliegen maar ongeduldig om je heen, gaan op je freaking eten zitten en je huisschoonmaken is een rotklus want zelfs het kleinste kruimeltje houd die hele rot kolonie in leven (ZE ETEN ELKAAR).
Misschien wordt het tijd om minder met malaria bezig te houden en meer met het genetisch uitroeien van de fruitvlieg (schijnt mogelijk te zijn... maar waarschijnlijk is onze grote dierenknuffelster hey daar niet mee eens dus stem niet op M. Thieme :p) back on subject. Ik heb nu al een hoop van die beesten buiten de deur gekregen door het hui te tochten (tip van mr. anoniem) maar dat is dus knudde. Zelfs als het hard waait heeft het misschien maar 2 tot 3 uur effect...
Die bakjes met azijn en wasmiddel schijnen dus te werken want ik heb op geen enkel huis-tuin en insecten-slachter doe-het-zelf site een post gezien waarin mensen dat tegen spreken.
[youtube]http://www.youtube.com/results?search_query=fruit+fly+extermination&aq=f[/youtube]

Zelfs youtube zegt dat het werkt, als dat het niet bewijst weet ik het ook niet maar we zullen zien. Wikipedia is alleen maar sciency geneuzel waar niemand iets aan heeft als je ze dood wil maken >:o

In ieder geval hoop ik dat je er niets van begreep behalve dit:

Deze insecten zijn ontzettend snel met ontzettend veel en ik word er zo onderhand een beetje mentaal onstabiel van.
Succes met de bestrijding...

(wordt misschien vervolgd... misschiem in de krant: "Man brand eigen huis af: Ze zaten overal!"
02-06-2010 18:04

Avatar

Ze komen ook op Senseo koffie pads af...
heb bakje staan met zoete witte wijn, daaroverheen een stukje plastic / boterhamzakje en daar elasticje omheen. ]Gaatjes gemaakt in plastic en..... raakt lekker vol. Dus hou je senseo padjes ook uit de buurt.
23-07-2010 01:58

Avatar

Azijn met zeep werkt prima! Als magneetjes worden ze aangetrokken door de geur van azijn. Ik denk alleen niet dat ze doodgaan doordat ze zeep binnenkrijgen. Ook ik heb wel eens niets te doen en ben naast zo'n kommetje gaan zitten. Het lijkt wel of ze in het mengsel "glijden" als ze te dicht bij de rand komen. Daarna verzuipen ze volgens mij gewoon. Tot dusver mijn "ik ben dringend aan vakantie toe" analyse. Maar, bijzonder tevreden over de werking. Thanks voor de tip! Cheers...
11-08-2010 23:00

Avatar

Wat ben ik blij dat er een forum bestaat voor het bestrijden van fruitvliegjes! Ik heb er nog nooit last van gehad, maar sinds gister is het raak en het is vandaag ontwikkeld tot een ware plaag!
Ik ren dus zo even naar de winkel voor azijn ;-)

Laat mijn bevindingen ook nog wel even achter!

Bedankt alvast!
13-08-2010 10:43

Avatar

Hoi,

ik gebruik bakjes met sherry er in en daarover heen plasticfolie met 1 gaatje in het midden. Heb meerdere bakjes in de keuken staan. Binnen no-time zitten ze vol. Wel even strategisch plaatsen natuurlijk. Ik heb zelf ook een bakje bij de senseo staan.

succes
15-08-2010 11:19

Stel een kwero  1 2 3 ›› (3)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Fruitvliegjes