Was- of vetluis

Wat te doen tegen wasluis oftewel vetluis?

Wasluis komt veel voor bij nieuwe wasmachines,was komt niet fris uit de was. Soms zitten er ook kleine vetachtige vlekjes op. Wie heeft goede tips hiertegen?

Antwoorden: Was- of vetluis

1 2
Avatar

Een lege machine op 90 graden is niet nodig, volgens mijn wasmachinemonteur (na bijna zes jaar twee wassen per dag was de pomp versleten, zo flauw, gelukkig had ik extra garantie bijgekocht, kostte me niets) is het beste om gewoon met poeder te wassen en dan eens in de maand een was met handdoeken, vaatdoeken, poetsdoeken en washanden op 90 graden te draaien. Geen kort programma maar een gewone was.

Milieuvriendelijk wassen bestaat niet, want als je op 40 graden wast dan gaat je machine eerder stuk waardoor je eerder een andere moet aanschaffen en een vuilstort vol machines is ook niet milieubewust. Gewoon minstens een keer in de week op 60 graden wassen en eens in de maand op 90 graden, hoeft geen azijn of soda of zo bij, gewoon een schep waspoeder.
09-08-2011 10:32

Avatar

Ik heb in mijn vorige machine,( bovenlader Miele die meer dan 20 jaar gedraaid heeft) nooit vetluis gehad. In mijn nieuwe AEG bovenlader al na 1 jaar vetluis. ik was elke week wel een keer op 60 graden en ongeveer 1x per 2 weken op 90 graden en ik gebruik nog steeds dezelfde wasmiddelen. het heeft dus ook met de wasmachine te maken. Langere programma's en misschien ander materiaal van de kuip?
21-11-2014 22:31

Stel een kwero  1 2


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Was- of vetluis