Bestrijding zilvervisjes

Hoe kun je het beste zilvervisjes in je huis bestrijden?

Sinds een tijdje heb ik last van zilvervisjes. En het vervelendste vind ik dat ze mijn boeken aantasten. Wat kun je daar het beste tegen doen? Ik ga liever niet met spuitbussen aan de gang. Klopt het dat ze niet tegen een bepaald soort kruid kunnen?

Antwoorden: Bestrijding zilvervisjes

1 2 3 ›› (23)
Avatar

Bestrijding preventief = Zilvervisjes houden van een vochtige omgeving, door de cv wat hoger op te stoken en veel te ventileren met droog zonnig weer Ze gaan nm dood als de luchtvochtigheid minder is als 50 % dus hoe lager de luchtvochtigheid hoe sneller je ervan verlost word en de vermenigvuldiging steeds minder wordt.

Ze zijn ook lichtschuw houden zich vooral op in naden en kieren maar ook achter wanden en vloertegels die niet goed zijn afgevoegd of afgekit. Ze eten oa suiker, zetmeel en stijfsel zorg dat deze produkten en de resten niet in de directe buurt zijn.

Bestrijding biologisch = Ze vangen met een doorgesneden beetje uitgeholde aardappel, 's nachts in een open plastic zakje op de plaats zetten waar ze zitten
's morgens breng je de aardappel en de zilvervisjes in het dichtgeknoopte zakje naar buiten in de afvalbak.

Informeer ook nog even bij de buren of zij er ook last van hebben want ze gaan door de waterleidingen naar andere plaatsen. Dus als jij het gaat bestrijden en de buren hebben ze ook dan is het dweilen met de kraan open zal ik maar zeggen.

Succes hoop dat je er van verlost word.
Goyah | 09-03-2007 00:09 0.1

Avatar

Je hebt duidelijk de klok horen luiden maar je weet niet waar de klepel hangt. Het klopt inderdaad dat zilvervisjes (weet je zeker dat het zilvervisjes zijn en geen papiervisjes bijvoorbeeld?) niet tegen een bepaald kruid kunnen. Dit is namelijk laurier.

De zilvervisjes kunnen niet tegen de sterke geur van laurier. Wel is het belangrijk dat de laurier vers is deze nog de meest erherische olie'en bevat. Laurier boompjes kan je in iedere plantenwinkel wel kopen.
08-03-2007 11:51

Avatar

Volgens oma: lok ze met een bananenschil of een rauwe aardappel.
Phyde | 08-03-2007 19:48

Avatar

Heb je veel last van oven-, zilver- en papiervisjes dan kan je deze bestrijden met lijmvallen of met plakkers met voor de visjes giftig voedsel. Nadat de visjes van het voedsel hebben gegeten, gaan ze dood.

Tevens geldt voor voor alle visjes; hoe lager de temperatuur, hoe trager ze zich voortplanten. Bekijk tevens of je geen last van vocht hebt, vocht hebben zilvervisjes namelijk nodig en ze overlijden een lage luchtvochtigheid (50 % of lager).
08-03-2007 22:28

Avatar

Door de waterleiding heen? of via de andere waterwegen? Afvoer e.d.?
19-03-2007 15:07

Avatar

Ze gaan inderdaad via de (water) leidingen en andere vochtige open verbindingen met de andere huizen Denk hierbij ook aan de vochtige kruipruimte onder het huis
Goyah | 21-03-2007 02:17

Avatar

Ja die beesten zijn erg vervelend hé?
Ik moet er een stukje voor schrijven voor school :P
27-03-2007 10:35

Avatar

Zo ik word niet goed van die beesten, tering hey! Ik heb al 3 van die spuitbussen leeggespoten in mijn huis, maar die dingen zijn zo hartnekkig ze gaan niet dood. Lijmvallen helpen ook niet, ik weet het echt niet meer wie weet wat ik nog meer kan doen?? (behalve verhuizen)
02-04-2007 22:20

Avatar

Dit werkt echt! die ellendelingen kunnen dus niet tegen peper. Een opengesneden rode peper maakt ze nieuwsgierig maar de peper wordt hen fataal zodra ze zich eraan te goed doen. De aardappel is ook een goed plan, dat leverde mij in de eerste nacht tientallen visjes op die op drie verschillende plaatsen in mijn huis zich te goed hadden gedaan aan de aardappel. De ellende is alleen dat je niet weet hoeveel t er zijn. Luchtvochtigheidsgraag onder controle houden is leuk maar t ovenvisje trekt zich daar weer niks van aan. Check inderdaad ook ff met je buren of zij er last van hebben en bind dan samen de strijd aan met deze hardnekkige insecten. Succes mannen en vrouwen!
27-05-2007 17:32

Avatar

Hier in onze wijk blijken de zilvervisjes het goed naar de zin te hebben. Nieuwbouw op een van oorsprong zeer vochtige ondergrond. Dus huizen die goed geisoleerd zijn. Ze vinden het hier heerlijk.

Ik baal er vooral van dat je niet eens een lekkere zitzak kwijt kan in je huis, want op ieder moment van de dag zitten daar die k*tbeesten onder. En wat dacht je van een gevallen kledingstuk. Jassen aan de kapstok, hangen tegen de muur aan en jawel hoor, weer feest.

Een keukenhanddoek aan een haakje aan de muur, feest. Wordt er stapelgek van. Heb al veel papieren dozen vervangen door kunststof dozen. We hebben lokdoosjes staan en we proberen regelmatig te ventileren. Maar waar ze vandaan komen....
04-06-2007 10:14

Avatar

Wij hebben er hier ook veel last van! ze zitten in mijn boeken en voordat ik naar bed ga controleer ik mijn bed bang dat ze gezellig bij mij in bed kruipen! Wordt er stapel gek van!! Maar wat kun je nou beter doen? zelf aan de gang gaan of zo'n mannetje inhuren om ze te doden??

Groetjes Jenny
09-07-2007 09:55

Avatar

Ze zouden eens een natuurlijke vijand moeten hebben, dat je die kan kopen in de winkel.

Laat de spinnen in huis leven, die willen nogal eens zilvervisjes vangen en uit de wereld helpen, nadeel wel dat er veel spinnen zijn. Wat is erger zal ik maar zeggen.
09-07-2007 20:24

Avatar

Ik heb een tijdje geleden een bedrijf ingeschakeld, ProSekt heette dat. Prima! Die komen een aantal keer, met tussenpozes van 6 weken, staat me bij. En spuiten in alle kieren, hoeken en gaten een of ander goedje. Je moet wel alles van de muur wegzetten, zodat ze overal bij kunnen, maar het heeft geholpen! Naderhand mag je een uur niet in je huis en je moet uiteraard goed ventileren, maar dan heb je ook wat, of beter gezegd: ben je vervelende onderkruipsels kwijt! Ik droomde er gewoon van, zo erg was het. En ze zaten hier ook achter het behang...
09-07-2007 22:04

Avatar

Wij hadden ze vroeger ( 3,5 jaar geleden ) alleen op zolder maar nu lopen die brutale beesten door de mechanische ventilatie naar beneden en eindigen in de trapkast en in het toilet! Ik walg echt van die beesten! Ik, die altijd zo schoon is heb 'beestjes'....
09-07-2007 23:02

Avatar

Wij hebben er nu ook erge last van, word er gek van, zelfs op mijn eigen slaap kamer. ze zaten eerst nogwel eens bij de wc en in de badkamers, net wou ik even een boekje pakken en er zit weer een jong onder. metteen doodgemaakt en weggedaan. maar ik snap niet waar ze vandaan komen, zelf denk ik van de buuren. mijn moeder is altijd erg schoon als er maar 1 stofje in de kamer is flipt ze en ruimt ze alles op. mijn vader zecht dat het komt omdat m'n broertje zolang onder de douche staat en ze daaropafkomen ''luchtvochtigheid'' dus we douchen nu zelfs korter dan anders. die k''t beesten zitten overal. ik controleer zelfs m'n bed voor het slapengaan en m,n kleding die k net schoon uit de kast pak. t zijn vooral jongen omdat de ouderen allemaal zijn doodgemaakt. ik denk dat ik vannacht dat met die aardappel maar eens probeer. t kutte is ik ben 2 weken alleen thuis, en walg ervan.
ons huis is vrij groot en om overal die kutbeesten te moeten zoeken dat gaat niet. morgen maar eens met de buurvrouw babbelen erover. als iemand nog andere tips heeft plz vertel ze dan want dit gaat zo niet langer. ik wil zowat elke nacht m'n beddengoed verschonen. ben serieus wanhoopig.
14-07-2007 03:02

Avatar

Ja wij hebben er sinds kort ook last van. Maar we worden er helemaal gek van en vooral ik. Mijn vriend zegt jah doen niks, nee dan nog zijn gewoon vies. Ik kwam hier voor het eerst en toen zag ik die beesjes ben vandaag op internet wezen kijken en nu weet ik wat voor beestjes het zijn... gewoon vies...
23-07-2007 08:51

Avatar

Wij hebben sinds we verhuids zijn er ook last van. Elke dag kan ik er wel een stuk of 5-10 doodmaken. We hebben ze zelfs aal een aantal keer in bed aangetroffen.
De meeste zitten beneden in de gang, het is daar niet vochtig en er wordt erg veel geventileerd. Overdag en sávonds staan er altijd ramen op tochtstand en er is mechanische ventilatie in huis die altijd aanstaat.
Het vreemde is ook dat we vooral in de badkamer er zeldzaam een tegenkomen.
Ook komen we er nooit veel op een plek tegen maar altijd versprijd door het huis. Het is dus moeilijk om een broedplaats vast te stellen.
Er is een ruimte in huis waar er echt nooit een zit en dat is onze "computer'kamer. Hier staat wel 24/7 een pc aan maar voor de rest is deze ruimte hetzelfde als vele andere. Zou het toch door die pc komen die continue aanstaat?
03-08-2007 00:58

Avatar

Sinds wij verhuisd zijn hebben we er ook veel last van. We vinden ze verspreid door het huis, elke dag een stuk of 5-10. We hebben ze zelfs al in bed aangetroffen. Echt om gek van te worden.
We komen er nooit veel op een plaats tegen dus is het moeilijk om een broedplaats vast te stellen.
Er is echter een ruimte in huis waar er nooit een zit. In deze ruimte staat een pc 24/7 aan. Voor de rest is deze ruimte gelijk aan vele andere.
Zou het door de pc kunnen komen dat er daar geen zitten?
03-08-2007 01:02

Avatar

Heeft iemand de tip met laurier al geprobeerd? Toevallig heb ik 'n laurierboompje op het balkon en heb nu overal in huis blaadjes gestrooid bij de plinten. Staat wel decoratief eigenlijk :-)
Verder is overleggen met de buren een prima plan, maar ik woon in een flat met ong. 60 appartementen, dus dat is geen doen. Als ze bij mij wegblijven vind ik het al prima. Is dat iemand met een vergelijkbare woning al gelukt?
In mijn vorige woning zaten de zilvervisjes vooral in de wasbak, nu op de vloer in woonkamer en gang (niet eens keuken, badkamer en wc!), en mijn ervaring was juist dat ik ze méér zag als ik schoongemaakt of gestofzuigd had. Ook zitten ze vaak op de vloer als ik een avond bij donker thuiskom. Ik doe het licht aan en kan er zo weer een aantal doodmeppen. Die beesten zijn trouwens verdomd snel en taai.
03-08-2007 11:45

Avatar

Oh, ik ben zo blij om jullie reacties te lezen! Ik dacht dat ik de enige was die er zo veel last van had. Wordt helemaal gek van die beesten! Ik voel me gewoon vies in mijn eigen huis. Ik begrijp nu in ieder geval dat daar niets mee te maken heeft! Morgen maar gelijk even wat aardappels halen :-) Bedankt voor alle tipes!
10-08-2007 19:59

Stel een kwero  1 2 3 ›› (23)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Bestrijding zilvervisjes