Scheur in de muur

Ik heb een scheur in de muur, hoe kan ik die wegwerken?

Ik heb een tijd geleden een uitbouw gemaakt waarbij ik een lange muur heb gemetseld van 10 meter lang. Afgelopen maand hoorde ik plotseling een knal waarbij een scheur in de muur ontstond van boven naar beneden. Ik vrees dat ik vergeten ben een dilatatievoeg aan te brengen. Hoe kan ik dit oplossen?

Antwoorden: Scheur in de muur

Avatar

Meestal ontstaat een scheur op plekken waar meerdere materialen over elkaar heen zijn verwerkt. Door wisseling van temperatuur en vochtigheid zetten materialen uit en krimpen ze weer. Niet alle gebruikte materialen zetten in gelijke mate uit. Als het verschil in uitzetten tussen 2 lagen te groot is, ontstaat er een scheur. De vraag die hier gesteld wordt duidt op een ontbreken van een zogenaamde dilatatie voeg. Als muren langer zijn dan 6 meter, moet er altijd een zogenaamde dilatatievoeg worden aangebracht (bestaat meestal uit kit. Omdat die niet is aangebracht, is die nu spontaan ontstaan door het werken van de gebruikte materialen. Het beste kun je alsnog een dilatatievoeg aanbrengen (freesen) en deze opvullen met kit. Vervolgens kun je dit afwerken met behang of stukwerk.
Klaas | 26-01-2007 13:50

Avatar

Mag ik aannemen, dat de fundering O.K. is?
Jannis | 28-02-2007 18:29

Avatar

Nieuwbouw lijkt mij de beste oplossing maar nu wel goed.
04-03-2007 12:38

Avatar

Ik heb de volgende ervaring. Ik heb een houtkachel van het merk Barbas laten plaatsen. Hij is ingebouwd, maar na verloop van komt er een barst in de muur boven de kachel. Dit heb ik laten repareren. Toch komt de barst weer terug.
Wat kan ik doen waardoor de barst weggewerkt kan worden. Zelf zit ik te denken aan voorlijmbehang. Dit is flexibel en hopelijk is het daarmee verholpen.
Graag advies of er andere oplossingen zijn.
Bert kl.
12-01-2014 23:06Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Scheur in de muur