Geen vast contract hypotheek

Ik heb geen vast contract, kan ik dan toch een hypotheek afsluiten?

Ik heb op dit moment geen vast contract maar zou toch graag een huis gaan kopen. Het hypotheekbedrag zou wel haalbaar zijn in vergelijking tot mijn inkomen via diverse tools welke ik heb gevonden op internet. Maar nu vraag ik mij af of ik zonder vast contract toch een hypotheek kan afsluiten?

Antwoorden: Geen vast contract hypotheek

Avatar

Na vannacht nog verder gezocht te hebben vond ik het volgende:

Heeft u een contract voor bepaalde tijd dan heeft u in het volgende geval mogelijkheden om een hypotheek af te kunnen sluiten: Uw werkgever zal een intentieverklaring moeten afgeven met de intentie om na afloop van het contract u voor onbepaalde tijd in dienst te nemen (u dus een vast contract aan te bieden).

Zonder een intentieverklaring zijn de mogelijkheden tot het afsluiten van een hypotheek nihil.
SanderB | 06-03-2007 11:41 0.0

Avatar

Ik had zelf ook eentijdelijk contract maar de Postbank gaf mij wel een hypotheek, na een intentieverklaring. Nadat mijn contract niet werd verlengd heeft een goede vriend garant gestaan voor mij, waardoor ik de hypothek wel kreeg.
Miriamrp | 23-03-2007 13:01

Avatar

Als je een huur huis neemt betaal je in het meeste gevallen meer dan de maandelijke lasten van een hypotheek,waarbij niemand naar een vast contract vraagt als je wilt huren.
Toch moet je een vast contract hebben voor een hyptheek beetje vreemd!
16-09-2007 17:47

Avatar

Bij een tijdelijk contract mag er gerekend worden met het gemiddelde inkomen wat je verdiende over de afgelopen 3 kalenderjaren met als maximum het inkomen over het laatste jaar als dat lager is dan het gemiddelde. Op basis daarvan kun je zelfs Nationale Hypotheek Garantie krijgen en eventueel koopsubsidie/starterslening. Intentieverklaring in zo'n geval dus niet noodzakelijk. Kan wel praktisch zijn als je gemiddelde inkomen lager is dan wat je nu verdient. Maar nogmaals: niet noodzakelijk. http://www.msnhypotheken.nl/starterslening.php
02-04-2008 22:03

Avatar

Ik ga over 2 beginnen met mijn nieuwe baan, waarbij ik aanzienlijk vooruit ga op mijn maandelijkse verschuldigingen. Met mijn huidige salaris kom ik niet verder dan een flat, dus dat is voor een van de redenen dat ik ben gaan verkasse van werkgever. Naast dat ik al tijdje roep wil een huiskopen wil ik eigenlijk ook in een andere stad worden. is een Intentieverklaring al voldoende om een hypotheek rond te krijgen? Niet dat je eerst nog aan andere voorwaarden moet voldoen...
16-06-2008 00:03

Avatar

Wat als je een intentieverklaring krijgt en je contract TOCH NIET verlengt wordt. Maakt dat dan nog uit?
21-08-2008 14:10

Avatar

Ik zit nog in de opleiding (laatste jaar) en wil samen met mijn vriend een huis kopen. Ik heb wel een werkgeversverklaring gekregen en hier staat op dat als er plek is ik mag blijven. Maar ze mogen mij geen intentieverklaring geven. Nu heeft mijn schoonvader een eigen bedrijf en wil zo'n ding wel tekenen dat als ik over een jaar geen werk heb ik bij hem in de zaak kan komen werken. Heb ik dan recht op een hypotheek?
21-01-2010 09:32Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Geen vast contract hypotheek