Ongewenste katten

Hoe hou ik katten uit mijn tuin?

Mijn tuin (merendeels gazon) is aan alle kanten open, de buurtkinderen mogen er graag in spelen en ik vind dat best. Dus geen hekken of schuttingen. Maar de buurtkatten zijn het er over eens, mijn tuin is een uitstekende kattebak. Dat is dan weer niet zo fijn voor die spelende kinderen, en bovendien ook niet voor mijzelf en mijn dochie van 10. Vooral grasmaaien wordt uitermate smerig werk. Hoe houd ik die katten weg? Peper of koffiedik strooien helpt niet, chemisch spul van de drogist werkt nauwelijks, zelf een aggressief huisdier nemen doe ik niet en op de loer liggen met een buks is ook geen toffe optie. (Verleidelijk, dat wel.) Weet iemand iets dat die beesten op afstand houdt - of ze in ieder geval doet besluiten elders hun 'grote boodschap' af te leveren?

Antwoorden: Ongewenste katten

1 2 3 4 ›› (9)
Avatar

Ben het helemaal met Frank eens. De buren hebben niet gekozen voor katten in hun tuin. als ik graag katten wilde, had ik er zelf wel een paar uit het asiel gehaald. Dus ik vind dat de kosten moeten worden betaald door de katteneigenaren.
25-11-2008 11:33

Avatar

Ik ben het werkelijk spuugzat die katten. Ik heb een kleine van vier en een andere opweg. mijn tuin, speelplaats voor mijn zoon, staat vol met sate prikkers, het geluid apparaat heb ik (en werkt), de randen van de tuin liggen takken zodat ze er niet meer kunnen komen. Nu hebben GVD het voor elkaar om in het, speciaal voor de katten gestorte, grind te kakken. Ik heb een godsvermogen uitgegeven om een aardige buurman blijven, maar nu wordt toch een grens overschreden. Ik heb contact opgenomen met de gemeente om te vragen wat ik kan doen: electrisch draad mag niet zonder vergunning, vangen mag niet want is blijkbaar een eigendom, aansprakelijk stellen is ook niet mogelijk want niet te bewijzen welke kat precies welke keutel achterlaat. kan ik er misschien ook wat ECHT advies gegeven worden, wat anders dan: geachte gedupeerde en misschien zelfs geen katten eigenaar, geef aljeblieft een beetje meer geld uit zodat wij nog langer niet de verantwoordelijkheid hoeven nemen voor onze eigen huisdieren.
28-02-2009 20:25

Avatar

Beste anoniem men mag wel schrikdraad (electrisch draad ) plaatsen in de tuin tot op een hoogte van 2 m ( in Belgie )kijk eens op de website van het Belgisch staatsblad onder werken, handelingen en wijzigingen waarvoor geen vergunning nodig is daarin staat voor handelingen en wijzigingen waarvoor geen stedebouwkundige vergunning nodig is, het plaatsen van afsluitingen die bestaan uit palen met prikkel en of schrikdraad, het enige dat je moet doen is om de 10 meter een waarschuwingsbordje aan de draad hangen met als opschrift "opgepast schrikdraad " dan ben je in orde. Vraag ook eens inlichtingen op de gemeente bij de stedenbouwkundige ambtenaar, ik heb hier het antwoord liggen, hetzelfde als hier boven vermeld. ik heb de draad ook met bogen geplaatst zodat de schrikdraad minstens 20 cm over mijn tuin is geplaatst en dus kunnen de buren er niet of toch bijna niet aankomen of ze moeten al proberen om over de draad te kruipen en dat zullen ze niet doen want ze zijn verwittigt, ieder in zijn tuin of er wordt geschoten

Groetjes
ps als je me een mailtje stuurt op mijn e mailadres (snorkytje@gmail.com) stuur ik je de brieven en documenten door die bewijzen dat ik gelijk heb.
28-02-2009 23:12

Avatar

Ik heb zelf 2 kittens maar die zitten fulltime binnen maar onze tuin wordt nu al bijna 3 jaar geterroriseerd, ze krabben aan onze bomen (waar we binnenkort ook gaas omheen gaan maken) maar ze schijten ook in onze plantenbakken. Ik wil er nu toch echt iets aan gaan doen want wil van de zomer wel lekker buiten in de FRISSE lucht kunnen zitten. Hoe kan ik zonder mijn eigen katten het haar rechtop te laten staan de katten uit de tuin houden??
13-03-2009 15:24

Avatar

Zelf heb ik geen tuin. Ik zit 2 hoog met 2 balkonnetjes, dus geen last van katten. Maar mijn vriendin heeft wel een tuin en als ik daar ben, dan zitten de 5 katten van de buren in haar tuin. Ze sproeien met hun plas de planten en coniferen kapot en schijten alles onder! Vooral in de zomer als de zon erop staat, stinkt het behoorlijk.
Mijn vriendin heeft al van alles geprobeert, maar niets helpt...
Vandaag deed ik boodschappen bij Bas v.d. Heijden en liep tegen een bak op waar kunststof honden te koop stonden van zo'n 20 cm hoog met een sensor. Als je in de buurt komt van de hond, begint hij te blaffen. De prijs is E4.99, inclusief twee AA-batterijen.
Ik heb er een aangeschaft en neem hem morgen mee naar mijn vriendin en zet hem in de tuin. Ze zal er wel om moeten lachen, maar wie weet, helpt het!
We gaan het uitproberen. Als het werkt, dan laat ik het weten.

Groeten.
Theoos1957 | 27-03-2009 22:33

Avatar

Beste allen, ik heb net een aanvaring met de buurman gehad die zei niet voor zichzelf in te staan als mijn kat weer in hun tuin kwam. Ze poept er niet, ze wroet er niet in de aarde of kabt niet aan de bomen maar ze jaagt wel de vogels weg. De duiven en de merel die daar een nest hebben om precies te zijn. Ik werd heel kwaad op hem want ik vind dat je dieren geen tetsen mag verkopen en bovendien vind ik dat hij er ook op een andere manier over had kunnen beginnen. Maar enfin, ik ben nu enigszins bekoeld en zoek nu naar een manier om mijn kat uit hun tuin te houden. Dat apparaatje kom ik steeds tegen en het lijkt me wel wat, ware het niet dat de buren ook een hond hebben die in hun tuin rondscharrelt en er dus geen last van mag hebben en de vogels moeten natuurlijk ook niet veraagd worden. Bij sommige apparaten staat dat het de vogels niet wegjaagd maar ik lees niets over honden. Weet iemand hier wat van?
28-03-2009 12:37

Avatar

Ik raad u aan om schrikdraad te gebruiken, het houd niet alleen de vreemde katten uit uw tuin maar zorgt er ook voor dat uw eigen kat op uw eigendom blijft. Ingeval uw tuin is afgezet met groene geplastificieerde draad moet u wel 2 stroomdraden op 7 cm boven elkaar plaatsen namelijk 1 stroom en 1 aarding ( vraag eventueel uitleg aan de verkoper ) de instalatie zal u wel ongeveer 150 tot 200 euro kosten naargelang de grootte van de tuin en de zwaarte van het apparaatje. De schok is te vergelijken met de schok die je soms krijgt als je uit de wagen stapt, absoluut niet dodelijk of gevaarlijk voor kinderen. Voor meer uitleg en eventueel een foto van de instalatie stuur een berichtje aan snorkytje@gmail.com
Snorkytje | 28-03-2009 16:16

Avatar

Even ter info: De blaffende kunststof hond maakt totaal geen indruk op de katten van de buren. Er is even een schrikreactie, maar daar blijft het bij. Ze rennen niet de tuin uit.
Theoos1957 | 29-03-2009 22:38

Avatar

Ik wordt gek van de kat van de buren. Ramen en deuren moet ik dicht houden anders zit ze binnen. Ik ben allergisch voor katten. Ze heeft de slaapkamer hor al gesloopt om binnen te komen. Nu heeft ze ook het kippengaas dat we gespannen hadden los gemaakt, en zat weer binnen. Ik weet het niet meer, maar hierdoor word ik wel een katten haatster. S-nachts miauwen ze je uit je slaap. Ook zit die kat regelmatig in mijn vogelhuisje. Ik heb zelf een hond en als die blaft krijgt ze op der kop omdat ik niet wil dat de buren er last van hebben. Ook poept ze in de tuin waar ik een hondenpoep bak heb, zodat andere mensen geen last hebben van MIJN huisdier. Ik betaal netjes belasting voor de hond. En die...katten kunnen maar alles doen. Is hier nou wat aan te doen?
30-03-2009 17:37

Avatar

De beste manier is gewoon afknallen!
16-04-2009 22:32

Avatar

Mijn buurvrouw heeft zeven katten, en alle zeven komen in andermans tuin. Zomers kun je amper buiten zitten omdat de tuin is vergeven van de kattepieslucht, en tuinieren is gewoon niet leuk meer als je om de haverklap in een drol graait.
De planten en bloembollen worden uitgegraven, nagels worden aan bomen gescherpt, ze liggen te verharen op de tuinkussens, een raam kun je 's nachts niet open hebben want dan komen ze naar binnen, en ga zo maar door.
We hebben gaas tegen de schutting gezet, en veel struiken en planten met stekels maar ze zien toch kans om iedere keer weer de tuin in te komen.
Praten met de buren heeft niets opgeleverd, en ten einde raad heb ik uiteindelijk gezegt dat, zodra ik een van hun katten weer in de tuin zie, ik mijn hond in hun voortuin ga uitlaten.
Wat is het nou voor moeite om een kattenren te maken zodat anderen geen last van jouw geliefde huisdieren hebben?
De katten kunnen er niks aan doen, maar ik begin een bloedhekel aan die dieren te krijgen!
21-04-2009 19:29

Avatar

Nouja een hekel aan die dieren vind ik wel onterecht maar een hekel aan die baasjes dat is het probleem, die beestjes weten ook niet beter en is het natuurlijk gedrag, onze buren hebben 4 katten die in onze tuin leven en dus ook dingen mollen. wij zelf hebben 2 katten die komen gewoon NIET buiten, ten 1e omdat we dit zelf fijner vinden, 2e veiliger, 3e buren willen we er niet mee lastig vallen omdat WIJ katten willen. Maar helaas denkt niet iedereen hier hetzelfde over.

Ik weet ook niet meer wat ik moet doen om ze uit de tuin te houden zal wel onmogelijk zijn zonder een bunker te bouwen of (op de wacht).
21-04-2009 21:46

Avatar

Strooi door de hele tuin mottenballen, ze hebben een hekel aan de geur, je kunt ook citroenplantjes neer zetten, geen afrikaantjes want die vreten ze op.
Mijn hele voortuin stinkt naar de kattepies en ik kom ook regelmatig drollen tegen,ook in de achtertuin, de buurvrouw waar de beesten van zijn is doof volgens mij, dus ze moet niet raar opkijken als ze gewonde katten thuis krijgt want ik heb overal glasscherven gestrooit vanmorgen. SORRY KATTEN LIEFHEBBERS, HOU JE KATTEN BINNEN.
Ria1946 | 02-05-2009 11:13

Avatar

Ik vind het vreselijk als je zegt: De beste manier is gewoon afknallen!
Hoe kan je het in je hoofd halen, die beesies weten niet anders.
18-05-2009 20:40

Avatar

Wij wonen 3 hoog en de buren hebben katten, soms zitten ze opgesloten in het trappenhuis en plassen voor de deur enz... Wat is er tegen te doen?

HELPPPP!!
11-06-2009 20:50

Avatar

Er is bijna niets tegen te doen.

Zolang de kat niet als huisdier gehouden word zal de kat ten alle tijde zijn territorium buiten willen afbakenen.
Dat blijft niet beperkt tot de tuin van de katten eigenaar zelf maar vooral in andermans tuin/ pui noem maar op.
Dit is ook het normale gedrag van een kat.
Het besef bij de meeste katteneigenaren dringt echter maar niet door dat ZIJ gekozen hebben voor een huisdier maar ANDEREN hier last van hebben.Deze katteneigenaar vind dat zijn kat buiten mag lopen en dat hij dan in uw tuin schijt of tegen uw pui urineerd dat vinden ze maar een aanstellerige opstelling van de niet katteneigenaren.
De katteneigenaar wil de kat ook niet binnen houden want dan hangt ie in de gordijnen of gaat aan het bankstel krabben maar veel erger nog die kattenbak meurt zo erg dus ga maar in de tuin van de buren schijten heb ik er geen last van. Als een hond over de schutting zou kunnen springen en bij de katteneigenaar in zijn tuin ging zitten schijten zal hij dit ook als normaal ervaren?
Ook de graf instelling om de katten in het broedseisoen buiten te laten lopen is typisch iets voor katten eigenaren,welke zich trouwens vaak uitgeven voor dieren liefhebbers.
Zij hebben het idee dat wanneer hun kat buiten loopt "deze onderdeel uitmaakt van de natuur".
Nederlanders hebben miljoenen huisdieren waaronder verreweg de meeste katten.
HET IS EEN PLAAG VOOR DE NATUUR!
Deze lieve katjes pakken in de vrije natuur talloze (jonge) vogels met name in het broedseizoen.
Zie citaat onder uit een engels tijdschrift.

In 1988 publiceerde het Engelse tijdschrift ‘Bird Study’ een enquête, gehouden in de stad Cardiff onder 300.000 personen, waaruit blijkt dat één persoon op vier een kat als huisdier heeft en dat elke kat gemiddeld 2,3 vogels per jaar tussen de klauwen krijgt. Dat betekent 172.500 vogelslachtoffers per jaar, enkel in de stad Cardiff. Vogels die door de wintervoedering of door een voor hen geplaatst badje in de zomer werden aangetrokken, vormden de gemakkelijkste prooien. Deze vaststelling wordt bevestigd door de cijfers van de opgevangen en verzorgde vogels in onze Opvangcentra voor Vogels en Wilde Dieren.

ach ja, het blijven jagers he,

Sate prikker in de grond en vuurpijlen gebruik ik om ze uit mijn tuin te houden en zo nu en dan een klomp.
Ik overweeg om mijnen te leggen
Geintje, Maar de echte oplossing ligt bij de katten eigenaren zelf ook al heb ik daar geen vertrouwen in.
18-06-2009 22:37

Avatar

Elke keer als je een kat ziet met de tuinslang erop spuiten of een bak water gooien, katten hebben vanzelf door dat dat gebeurt als ze zich in jou tuin bevinden dus zullen ze niet meer komen

Pas wel op dat je buren het niet zien!
21-06-2009 11:29

Avatar

En des nachts dan?
De meeste katteneigenaren hebben een kattenluik.
Die beesten lopen 24 uur van binnen naar buiten.

En by the way
Ik heb op dit gebied schijt aan de buren, moeten ze dat beest maar binnen houden
21-06-2009 12:56

Avatar

Wat verdrietig!
Als mensen zich al zo ergeren aan een beestje in de tuin, is het geen wonder dat mensen elkaar overhoop schieten voor een stukje land of een andere geloofsovertuiging. Steek je enregie eens in iets anders en vooral iets nuttigs in plaats van zo ongelooflijk verzuurd te doen over een kat!
02-07-2009 00:48

Avatar

Vind het een lastig probleem. ik heb net een klagende buurman van een paar huizen verderop gehad, hij heeft wel geconstateerd dat mijn katten in zijn tuin slapen en krabben/spelen aan zijn boom maar ook de kattenpoep schuift hij geheel af op mijn katten terwijl er hier weet ik veel hoeveel katten in de buurt zijn. ik weet ook dat als katten een tuin gevonden hebben waar ze rustig kunnen slapen ze er niet poepen. heb derhalve een dubbel gevoel bij zijn klacht. tuurlijk wil ik er alles aan doen om te voorkomen dat ze zijn boom slopen (ga aanbieden om gaas om de boomstam te plaatsen, uiteraard op mijn kosten) maar weet niet goed wat ik met het poep-verhaal aan moet. denk dat ik hem maar een paar citroenplanten ga aanbieden en kattenschrik. zullen mijn katten hopelijk niet meer in zijn tuin slapen en houdt het de andere katten weg die in zijn tuin poepen.
08-07-2009 19:44

Stel een kwero  1 2 3 4 ›› (9)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Ongewenste katten