Ongewenste katten

Hoe hou ik katten uit mijn tuin?

Mijn tuin (merendeels gazon) is aan alle kanten open, de buurtkinderen mogen er graag in spelen en ik vind dat best. Dus geen hekken of schuttingen. Maar de buurtkatten zijn het er over eens, mijn tuin is een uitstekende kattebak. Dat is dan weer niet zo fijn voor die spelende kinderen, en bovendien ook niet voor mijzelf en mijn dochie van 10. Vooral grasmaaien wordt uitermate smerig werk. Hoe houd ik die katten weg? Peper of koffiedik strooien helpt niet, chemisch spul van de drogist werkt nauwelijks, zelf een aggressief huisdier nemen doe ik niet en op de loer liggen met een buks is ook geen toffe optie. (Verleidelijk, dat wel.) Weet iemand iets dat die beesten op afstand houdt - of ze in ieder geval doet besluiten elders hun 'grote boodschap' af te leveren?

Antwoorden: Ongewenste katten

‹‹ 1 2 3 4 5 ›› (9)
Avatar

Heb zelf ook al enige tijd dit probleem met een aantal katten in de buurt die continu de tuin vol schijten waar mij 2 dochters in spelen. heb vorige week een aantal mollen klemmen in de tuin neergezet. Ik weet het, zeer dieronvriendelijk. Inmiddels hebben al 2 katten hierin vastgezeten, maar na het bellen van de dierenambulance wordt de eigenaar van de kat benaderd (dmv van de chip), omdat de katten zich op andermans terrein bevinden (mijn tuin in dit geval). Natuurlijk niet laten weten dat je niet echt last van mollen hebt, heb zelf ook een aantal nep-molshopen gemaakt. tot nu toe werkt dit ideaal. houd natuurlijk wel je kinderen/eigen huisdier uit de buurt.
09-07-2009 01:38

Avatar

Ik wordt ook letterlijk schijtziek van de katten die in mijn tuin hun behoefte doen, ik heb ook vanalles geprobeerd, ook naar de mensen gegaan waarvan de katten zijn, maar volgens haar kan ze haar katten moeilijk binnen houden. Ik heb zelf een hond en een dochtertje, die dus pas in de tuin kunnen nadat ik deze ontlasting vrij heb gemaakt. En wat ik doe? Ik pak een zakje, ruim de ontlasting op, en ik gooi het bij de mevrouw van wie de katten zijn in de tuin! Dan weet ze gelijk hoe het is op de stont op ruimen! Van mijn hond ruim ik het altijd op als ik haar uitlaat, en ik betaal honden belasting! Ik vind dat ze ook maar eens kattenbelasting moeten invoeren, want dit is nie normaal!
20-07-2009 10:18

Avatar

Toen ik een tuin had, had ik er altijd een hekel aan wanneer katten hun behoeften in mijn tuin deden, en de mijne niet eens buiten kwamen.
Nu hebben wij 6 katten (o.a. 2 die wij hebben gered), en deze houden wij in huis, m.u.v. een wandeling aan een kattentuigje.
Nu willen wij een woning kopen met een tuin, maar weet wel dat er een kleine katten-ren in komt te staan, kunnen ze toch naar buiten, en niemand die daar last van heeft, incl onszelf niet, en tis veel veiliger (met al die idioten die dieren mishandelen, en het verkeer etc).
En om buurkatten te mijden, wordt er een schuifschutting (soort gladde schuifdeuren) geplaatst (ontwerpje van mijn vriend) en kunnen er geen katten in de tuin komen.
Met daarom heen hoogklimop met anti kattenkruid.
Zo houd je een fijne & schone tuin, en dat lijkt mij erg fijn (al zal dat pas volgend jaar zover zijn)
Enige waar ik mij dan nog wel aan irriteer is dat zo weinig mensen de moeite nemen tot sterilisatie/castratie van hun huisdier, en helemaal aan mensen die dieren opzettelijk pijn doen!!
Pffff, zo moest ik nog ff kwijt...
29-07-2009 18:50

Avatar

@ hierboven. Vooral eigenaren van de katten veroorzaken kattenmishandeling. Ik heb zelf de grootste hekel aan het pijn doen van dieren en dus ook van katten. Maar ( zoals u al wel doet) moet u ook uit de ogen van anderen kijken. Ik geloof zelf niet dat er mensen zijn die de dieren vergiftigen oid zonder reden. Zelf heb ik in de loop der jaren inmiddels al honderden euro's uitgegeven aan het proberen katten uit de tuin te houden(van kattenkruid tot schrikdraad). Dit is tot heden nog steeds niet gelukt. Snapt u mij dat de gedachte om gif te gaan gebruiken ook bij mij opkomt? Dit kost me een paar euro's en het probleem is goedkoop en effectief opgelost. Wat ik gewoon even wil zeggen, de dieren worden in mijn ogen niet opzettelijk pijn gedaan, er is een probleem (ANDERMANS katten in je tuin) en mensen zoeken hier een oplossing voor ( vriendelijk door veel geld uit te geven, onvriendelijk door gif of gebakken spons oid)
01-08-2009 19:24

Avatar

Ben zelf echt we een dierenliefhebber hoor, maar wordt helemaal krankjorem van die ellendige katten, ze komen mijn stacaravan binnen zonder netjes te vragen, scheiten en pissen de boel helemaal onder en maken ellendig veel herrie!
Als de eigenaren de beesten niet bij hun eigen houden, die ik overigens nu 3 keer een waarschuwing heb gegeven, plof ik eerst de eigenaar neer, en laat hem de shitzooi van zijn krolse ongediertes zelf opvreten, daarna stop ik hem en zijn krolse maatje samen in mijn Afgeschermde Nooit Blaffende Geluidsisolerende Hondenhok, waarna mijn herders zich lekker mogen uitleven! Daarna gooi ik hen terug op eigen terrein en mogen ze ff nadenken over de toekomst!
Mijn naam is Erwin en kom uit Enschede
03-08-2009 23:16

Avatar

Mij is verteld geworden dat je de poep van fretten in de tuin moet strooien, heb het zelf nog niet uitgeprobeerd maar een vriend van mij wel en die zei dat het heel goed werkten.
10-08-2009 12:10

Avatar

De Latijnse naam voor het dier is Felix Domestica, wat als je het letterlijk vertaalt Huiskat betekent. Dat houdt dus in dat het dier thuis gehouden dient te worden. Oproep aan alle katteneigenaren: houd ze binnen.
05-09-2009 16:26

Avatar

Wat een gruwelijkheden allemaal.Ik heb ook last van mijn buurkatten maar meer dan een foldertje over sterilisatie in hun bus steken is er nog niet van gekomen.Ik heb er zelf ook 4 en zij hebben er zestien.een beetje water sproeien of een tuinslang houd de katten meestal wel in hun eigen tuin.Toch vind ik zelf dat iedere beestehouder zijn dieren moet steriliseren of castreren zodat populaties die de spuigaten uitlopen in te perken zijn.Eigenlijk had ik geen kat maar het zijn allemaal verwaarloosde opgevangen beestjes die ik verzorg.Ik heb zo n grote tuin dat ze hun behoeft gemakkelijk kwijtraken en ik zorg dat ze veel losse grond hebben zodat ze niet naar de buren hoeven te poepe!!
21-09-2009 16:44

Avatar

Ik ben ook voor het afknallen van die ellendige rot katten, want ook mijn tuin zit vol kattenstront, koffiedrab etc. helpen totaal niet.
De katten eigenaren interesseert het niet als je hun kat afknalt, want iemand die om zijn huisdier geeft laat hem niet los lopen, de kat loopt al dik gevaar door onder een auto te komen, maar dit interesseert hun niks.
Een kattenbezitter is in de regel een lui mens die wel een huisdier wil hebben, maar er niet veel wil doen qua onderhoud en verzorging.
Je moet het eigenlijk bekijken als een spin of ander insect waar je last van hebt, dit soort dieren wordt in de regel ook om zeep geholpen door de mensen, ook dit zijn dieren waar mensen last van ondervinden, een kat moet je als hetzelfde zien...want van de eigenaren hoef je niks te verwachten...en ik ben het strontzat om me op de asociaaligheid van dat volk neer te leggen...we moeten net zo asociaal reageren als dat hun doen.
En vergeet niet dat door al deze luie kattenbezitters er 200.000 wilde katten rondlopen door heel Nederland...daar hebben deze mensen helemaal lak aan.
23-09-2009 21:17

Avatar

Pvc pijp insmeren met voldoende smeervet en in het midden een stukje verse vis leggen. Kat wil de vis hebben enkruipt in de pijp. Kat komt thuis en gaat lekker op de bank liggen, daarna komt de kat niet meer buiten en het baasie weet ook hoe laat het is!!!
01-10-2009 23:18

Avatar

@ laatste tip
deze ga ik meenemen, redelijk diervriendelijk en laat toch een boodschap achter voor de eigenaar.
Kat blij, ik blij, baas niet blij, zo hoort t :D
en als ze nog terug komen kun je alsnog gebakken spons in de pijp leggen
07-10-2009 16:53

Avatar

Een emmer vol water met een deksel erop in de grond ingraven, glade PVC pijp (laatste stukje van binnen ingesmeerd met visolie o.i.d. glad en aantrekkelijk voor de kat) door een gat in het deksel steken, onder een hoek van ca.45graden ingraven. Af en toe eens iets lekkers door de pijp naar binnen laten glijden als er weer een kat in de buurt is.

Ruimt mooi op.
Tip! wel de kadavers opruimen anders gaat het nog meer stinken dan door de shit ;). (bv. groene container, of s'nachts op straat gooien zodat een auto de oorzaak lijkt te zijn van helaas weer een slachtoffer ;-(
13-10-2009 22:21

Avatar

Heb eens geprobeerd om een spons te bakken, het resultaat was een huis vol stinkende rook en een boze echtgenote. Geef eens een werkwijze om dit op een propere en geurvrienelijke manier te doen aub
Snorkytje1 | 25-10-2009 19:03

Avatar

Ik gooi de uitwerpselen van die vreselijke katten van mijn buren, terug gewoon zijn en haar tuin in!
30-10-2009 20:00

Avatar

Wij hebben zelf 4 katen. 3 die zijn oude zaken die het huis niet eens uit komen. Een kat heeft zoon leef drang die is niet binnen te houden. Dus kwam deze ook in de tuin van de buren aan bijdekanten. Die vonden dit niets en lieten dat erg duidelijk blijken. Boos aan de deur en nog veel meer. schijn baar licht ze op de kussent buiten. Dus wij luisteren en we doen er ook wat aan.

Wij hebben onze heletuin afgezet. wat ons 400 Euro heeft gekost. Maar die kat komt er nog steets uit. Nu zijn de buren nog steets boos en we proberen de katen zoveel mogelijk binnen te houden. Maar zoon kat wil ook leven. Nu wordt er ook al gedrijgt met vergif. Ik wou echt wel mijn beste beentje voor willen zeten, maar dit gaat echt te ver. Ze willen mijn kat vergiftigen. En ik zie dat hier ook meer van die dieren mordenaars zitten.

U weet wat ze zegen als ze dat een kat kunnen aan doen. wat kunnen ze dan wel niet met een kind. Zijn jullie wel niet helemaal lekker. We blijfen mensen geen wilden en uit pure haat dieren afslachten.

Jullie zijn vreselike personen die een moeten denken wat je wel niet aan het zegen bent.
Kattenhater zijn is iets anders dan een katen mordenaar
30-10-2009 20:32

Avatar

Het is toch niet te geloven, die tips!
Dan moet je een apparaatje kopen.....
Zelf dampende zooi in in je eigen tuin gooien...
Zelf zo`n vies beest nemen....
Mensen die het noodzakeleijk achten dit ongedierte als HUISdier te nemen moeten die diengen maar in HUIS houden.
Ze zijn een ander alleen maar tot last met die vieze beesten, en als je d`r wat van zegt dan kun je op een flinke ruzie rekenen!!
Nee hoor in huis houden dat kan niet, dat is niet natuurlijk.....of uhh... Nee hoor dat doet onze kat niet!!
Die vrieze beesten worden op een onnatuurlijke marnier gehouden en ze breken alles wat natuurlijk is af!!
Gek he die resultaten van de vogelbescherming dat er heel wat vogelsoorten in populatie afnemen.
Dat komt hoofdzakelijk door die vieze rotte katten!
Bij een ander in de tuin, garage, slaapkamer in of op de auto!! BIJ EEN ANDER NATUURLIJK!

Een raad : Alles is geoorloofd om die beesten uit de weg te ruimen, zorg er alleen voor dat NIEMAND het ziet!!
De beestjes kunnen er zelf niets aan doen dat het ergste nog, maar de eigenaaren schijnen dit niet en nooit te beseffen!
Het is nl zo leuk voor de kinderen!!
Ik geloof best dat katten voor een bepaalde groep mensen leuk en lief zijn, maar val er een ander niet mee lastig hou ze lekker in huis!!
21-11-2009 16:10

Avatar

Ben zelf op zoek naar manieren om ongewenste katten uit de tuin te houden.
Zelf heb ik katten welke in andermans tuin hun behoefte doen en vreemde katten die bij mij voor overlast en kosten zorgen.
Ongecastreerde katers die onder anderen al mijn bankstel op de vuilnisbelt hebben doen belanden omdat ik daar de geur niet uit kreeg. Veel poetswerk, steeds maar weer. Als ik wist van wie die katers waren, hadden de eigenaren al een schadeclaim in de bus gehad.
Mijn katten zijn geholpen en zetten geen geur af. Helaas voor buurtgenoten poepen en plassen ze wel in hun tuinen.
Gelukkig blijven wij in gesprek en gaan we gezamelijk op zoek naar oplossingen.
Mijn zoektocht leidde mij naar deze site alwaar ik een aantal tips vond welke we zeker gaan uitproberen.
Maar de ellende welke sommige mensen willen veroorzaken voor katten en hun eigenaren, vind ik veel te ver gaan.
Ik snap de frustratie maar dit lost echt niets op.
Een kat met een hond vergelijken is onmogelijk en als mensen besluiten hun katten binnen te houden, er mee aan de lijn te wandelen, vind ik dit prima maar mijn katten mogen buiten komen. Is bij de wet toegestaan, het ombrengen van die katten niet!

Regelmatig worden bij ons de afvalcontainers omgetrapt. Erg fris is het niet om die zooi weer te moeten ruimen en natuurlijk baal ik als een stekker maar ik ga die kinderen toch ook niet afknallen of lokken met limonade waarin ik een beetje gif heb verwerkt.

Soms is er niet direct een oplossing voor de ergenissen in het leven. Doch ben ik er voor om tot tien (soms tot 99.999) te tellen eer ik mezelf er toe verlaag om associaler gedrag te vertonen dan welks ik een ander denk te moeten verwijten.

By the way, ik trapte onlangs nog in een hondendrol op een speelveldje voor kinderen, getsie... ;-)
02-12-2009 01:23

Avatar

Ik heb voor u de oplossing. Let op! Het probleem kan zich verplaatsen naar een fikse buren ruzie.
Stap 1: Weet welke kat wat doet.
Stap 2: Weet waar de kat woont.
Stap 3: Neem een schepje en schep de kattenstront uit uw tuin of de plek waar de kat het doet.
Stap 4: Geef de kattenstront terug aan de rechtmatige eigenaar (leg het eens voor hun deur zullen ze ook zo blij mee zijn)
Stap 5: Herhaal stap 1t/m5 indien het probleem zich blijft herhalen. Na 3 herhalingen gegarandeerd succes
17-12-2009 15:20

Avatar

Lieve mensen.
Honden worden altijd afgezeken en een kat is helemaal heilig. Ik laat mijn hond altijd netjes aan de riem en ruim consequent zijn troep op. Eigenaren van katten die hun buiten laten, kunnen hier nog wat van leren.

Want wie is er dan a-sociaal?
17-12-2009 15:25

Avatar

Ik heb 3 krielkippen en een teddy-dwergkonijn. Mijn tuin is op hun ingericht zelfs met de planten heb ik rekening gehouden(niet giftig dus). Bij mij in de buurt wonen enorm veel katteneigenaren die hun kattenluikje ideaal vinden zodat hun katten dag en nacht mijn diertjes de stuipen op het lijf kunnen jagen en zelfs bespringen waardoor de krielen een tijd niet meer uit het nachthok durven te komen en het konijn niet het huis uit durft te gaan. Als je er met de katteneigenaren over praat doen ze er lacherig over....SCHANDALIG. Mijn mening is dat het geen dieren liefhebbers zijn.
02-01-2010 16:29

Stel een kwero  ‹‹ 1 2 3 4 5 ›› (9)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Ongewenste katten