Ongewenste katten

Hoe hou ik katten uit mijn tuin?

Mijn tuin (merendeels gazon) is aan alle kanten open, de buurtkinderen mogen er graag in spelen en ik vind dat best. Dus geen hekken of schuttingen. Maar de buurtkatten zijn het er over eens, mijn tuin is een uitstekende kattebak. Dat is dan weer niet zo fijn voor die spelende kinderen, en bovendien ook niet voor mijzelf en mijn dochie van 10. Vooral grasmaaien wordt uitermate smerig werk. Hoe houd ik die katten weg? Peper of koffiedik strooien helpt niet, chemisch spul van de drogist werkt nauwelijks, zelf een aggressief huisdier nemen doe ik niet en op de loer liggen met een buks is ook geen toffe optie. (Verleidelijk, dat wel.) Weet iemand iets dat die beesten op afstand houdt - of ze in ieder geval doet besluiten elders hun 'grote boodschap' af te leveren?

Antwoorden: Ongewenste katten

1 2 3 ›› (9)
Avatar

Er zijn een aantal manieren om katten uit je tuin te houden. Voorkom los zand in je tuin, dan kunnen ze niet graven om hun behoefte te doen. Je kunt ook een flinke hoeveelheid azijn op de plaatsen gooien waar de kat de behoefte doet. Katten hebben namelijk een hekel aan de geur van azijn. Als laatste optie kun je planten in je tuin plaatsen waar katten een hekel aan hebben, namelijk planten die citroengeur verspreiden: Ooievaarsbek, Vuurwerkplant, Citroen verbena. De plant Wijnruit helpt ook.
Irisi | 19-01-2008 14:26

Avatar

Bedankt. Ik ga die planten proberen. Los zand is niet te voorkomen: ik heb een vlierbes staan waaronder geen gras groeien wil. En azijn zal zeker werken, maar niet op't gazon. Gras gaat dood, denk ik. Maar op het tegelpad moet dat wel lukken. Met een beetje mazzel ben ik dan ook meteen het onkruid tussen de tegels kwijt 8-))
MartinM | 19-01-2008 14:58

Avatar

Er schijnt ook kattekorrels te zijn die verspreid je door je tuin en komen ze ook niet terug. Mijn oma had het daar laatst over.
20-01-2008 23:34

Avatar

Ja, ik heb twee soorten geprobeerd. Maar die houden niet alleen katten uit de tuin, maar ook mij. WAT een lucht! en na de eerste regenbui zijn ze weg en komen de katten terug.
MartinM | 21-01-2008 17:05

Avatar

Een kennis had ook veel last van katten in zijn tuin, en die heeft glasscherven boven op zijn schutting geplaatst, zodat katten er niet meer overheen kunnen. Erg dieronvriendelijk, maar wel effectief.
Frank | 22-01-2008 11:32

Avatar

Oeps, ik lees dat je geen schutting hebt, dus negeer mijn reaktie maar!
Frank | 22-01-2008 11:34

Avatar

Missschien zou je kunnen proberen om sinaasappelschillen of citroenschillen in de tuin te leggen. Ik heb zelf katten en ze hebben echt een hekel aan de geur van sinaasappels en citroenen.
Irisi | 29-01-2008 13:04

Avatar

Dat is een leuke! En hij combineert mooi met de citroenige planten van je eerste antwoord. Als ik nou ook nog citroensap ipv azijn ga sprenkelen MOET het lukken. Over een paar weken, als die planten de grond in kunnen, open ik een citroen-offensief!
MartinM | 29-01-2008 16:45

Avatar

Het word tijd dat er op de katten ook BELASTING komt, en ieder zijn EIGEN dier in huis houd, dan kan DAAR de BEHOEFTE gedaan worden
06-02-2008 16:03

Avatar

Ik weet niet of je het al geprobeerd hebt maar je kan kleine apparaatjes kopen die een bepaalde toon uitzenden die katten niet fijn vinden en die mensen niet horen. Mijn opa had die ook altijd in de tuin en die had nooit last van katten ook niet die van de buren.
Rebornhero | 13-03-2008 08:53

Avatar

Waar kun je zo'n apparaatje kopen?
Want ik heb wel heel erg veel last van katten(ontlasting) in de de tuin.
16-03-2008 00:59

Avatar

Ik vind het eigenlijk oneerlijk dat je geld uit moet gaan geven voor de overlast van dieren van anderen. Eigenlijk zouden de baasjes moeten betalen, het zijn ook hun dieren. Ik heb zelf jarenlang katten gehad, maar altijd gezorgd dat anderen daar geen last van hadden. Met een tuigje aan een lijn in de tuin bijvoorbeeld.
Maar nu heb ik zelf dus ook last van de katten van de buren. En het zou makkelijk zijn als ze alleen in het zand hun behoefte deden, maar als we even de deur open hebben staan, komen ze binnen en doen daar hun behoefte. Ze plassen in de tuin tegen onze spullen aan. Dus zeker met warm weer een en al stank.
Ik heb ooit met de plantenspuit erachteraan gezeten, en toen waren de buren nog boos ook! En daarbij helpt het dus ook alleen wanneer je thuis bent.
korrels of wat dan ook strooien helpt ook niet, want ik heb 2 kleine kinderen, die ik niet wil vergiftigen.
En daarbij vind ik niet dat ik met een hoop kosten wordt opgezadeld, terwijl het niet eens mijn eigen katten zijn.
15-05-2008 10:02

Avatar

Zeer effectief is om voor nog geen euro'tje een zakje grote sate prikkers te kopen en er een aantal met de punt omhoog in de aarde te plaatsen op de plek waar de kat normaliter graag zijn behoefte doet, bij mij is dat slechts op een paar plekken in mijn tuin. Werkt gegarandeerd! pas uiteraard wel op als je zelf kinderen hebt of een hondje of zo. Na een paar weken kan je de sateprikkers weer weghalen want dan hebben de katten het ondertussen wel begrepen.
18-05-2008 00:53

Avatar

Die sateprikkers heb ik ook geprobeerd, toen mijn zoontje niet buiten speelde. Maar toen ze weer weg waren, kwamen de katten net zo hard weer terug.
Momenteel wordt er hier in de tuin gewerkt. We moesten zowiezo nog planten bijhalen dus we hebben planten gekocht waar katten niet van houden om in bakken aan de schutting te hangen. en bodembedekkende planten voor in de borders. En het belangrijkste: aan de kant waar de katten binnen komen, gaan we prikkeldraad op de schutting plaatsen. De rest is namelijk al dichtgegroeid met klimop. Nu maar hopen dat dit helpt.
18-05-2008 11:10

Avatar

Wij hebben ook katten overlast bedankt aan iedereen die een tip heeft gegeven!
06-06-2008 15:26

Avatar

Ik zit reeds 6 jaar geplaagd met kattenoverlast,ze doen hun behoeften op het dak,in de tuin en op het terras,ze plassen tegen de voor en achterdeur en tegen allerhande spullen die in de tuin staan. elk jaar kosten die beesten me tussen de 100 en 150 euro aan planten en producten om ze weg te houden. Nu heb ik schrikdraad geplaatst die een kleine electrische stroomstoot geeft en dat helpt,sedert een 6 tal maanden heb ik geen last meer in de tuin,aan de voordeur en het dak echter wel nog. Nu is er een buur die klacht heeft neergelegd bij de politie omdat ik die schrikdraad heb geplaatst,zogezegd omdat ze vrezen dat de kinderen zich zouden bezeren, de draad staat op een hoogte van 1,90 en op sommige plaatsen 2,20 meter van de grond. Volgens mij moeten die kinderen armen hebben van ongeveer 1,5 meter om aan die draad te kunnen. In werkelijkheid mijden de katten nu onze tuin en klauteren bij hen over de afsluiting. Ik vind dat de overheid eens iets mag doen om het houden van katten te beperken,als je hond ergens iets laat vallen op straat kun je een boete van 50 euro krijgen maar katten mogen altijd en overal hun behoeften doen. Ik vermeld er ook bij dat ik in onze onmiddelijke omgeving onlags een 60 tal katten heb geteld,we hebben buren die er 14 tot 18 katten op nahouden,NIET gesteriliseerd of gecastreerd,die beesten kweken lijk de ratten en de kittens die ze niet kwijt raken worden na enkele maanden gewoon in de tuin gezet en worden aan hun lot overgelaten. In de reglementen van de huisvestingsmaatschappij staat nochthans duidelijk vermeld dat als je huisdieren hebt ze geen last mogen veroorzaken bij de buren doch na verschillende klachten is er tot op heden niet op gereageerd
26-07-2008 15:56

Avatar

Dat apparaatje, waar kun je dat kopen en hoe heet dat eigenlijk??
18-09-2008 16:38

Avatar

Hallo anoniem,
dat schrikdraad apparaatje heet hobbymaster (firma Gallagher ) en is in Belgie te koop in winkels van Horta (boerenbond ) Om te weten waar er een winkel in jouw buurt is surf naar Horta of neem contact met www.gallaghereurope.com,daar bekom je ook alle inlichtingen die nodig zijn. In Belgie is er geen vergunning nodig om deze schrikdraad instalatie te plaatsen (tot een hoogte van 2 meter ) je moet er wel op letten om elke 10 meter een waarschuwingsbordje te plaatsen (pas op schrikdraad ) eveneens te koop in bovenvermelde winkels. Ik hoop u de nodige inlichtingen te hebben verschaft,indien er nog vragen zijn stel ze maar.
22-09-2008 14:57

Avatar

Het apparaatje dat een pieptoon uitzendt werkt echt. Wij hebben het in de gezamenlijke binnentuin (zou er zelf geen neergezet hebben), en mijn zus heeft er een aan de buren cadeau gedaan toen haar katten overlast veroorzaakten in hun tuin. In beide gevallen werkt het feilloos. Het apparaatje zendt elke paar seconden een piep uit. Mensen horen het wel, maar het is niet echt hinderlijk (en je kunt het uitzetten als je in de tuin zit, dan komen katten meestal niet).

Een voorbeeld van zo'n apparaat vind je hier (gegoogled op 'ultrasone kattenverjager' :

http://www.shop4home.n...fo&products_id=374

LET WEL: ik heb bovenstaande webwinkel niet uitgeprobeerd en raad deze dus ook niet in het bijzonder aan (of af). Maar het maakt de zoektocht naar een dergelijk apparaat wellicht wat makkelijker.
23-11-2008 19:24

Avatar

Tis een leuk apparaatje, maar om daar nou 55,00 euro voor uit te geven gaat me iets te ver. Eigenlijk zouden alle katteneigenaren deze apparaten voor hun buren moeten kopen... of ze houden hun katten gewoon binnen, wat veel goedkoper is.
Frank | 25-11-2008 11:12

Stel een kwero  1 2 3 ›› (9)


Email adres (optioneel):

Uw adres zal UITSLUITEND worden gebruikt om u op de hoogte te houden van nieuwe reacties op deze Kwero. U ontvangt GEEN reclame of nieuwsbrief.

Gerelateerd aan Ongewenste katten